Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre kékfogú a Windows XP!

Laptop

Végre kékfogú a Windows XP!

A várva-várt Bluetooth-támogatás végre megérkezett!

Ugyan a Microsoft hivatalosan még nem tette közzé (ez a napokban várható), már elérhető a Windows XP Bluetooth-támogatását biztosító 1 MB-os kiegészítés, amely egyébként végleges verziónak tűnik. Ezzel véget ért a lassan egy éve húzódó folyamatos csúsztatás, ami a patch megjelenését egyre későbbre ígérte.

Ismeretes, hogy a Microsoft a Windows XP első javítócsomagjába (SP1) tervezte a Bluetooth-támogatás beépítését. Aztán kiderült, hogy a technológia támogatásának integrálása a jelenlegi legújabb operációs rendszerbe – késik.

A Bluetooth-támogatás beépítésének terve érdekes utat járt be – először az elmúlt télre, aztán idén tavaszra ígérte a Microsoft, majd a kiegészítés megjelenése tovább csúszott, egészen az SP1 utánra, ami pedig már nem is nyári, hanem inkább őszi megjelenést sugallt. Ebből aztán láthatóan már téli megjelenés lesz…

A Microsoft szóvivőjének tájékoztatása alapján azért nem tudták biztosítani a Bluetooth-támogatást, mert még túlságosan kevés olyan eszköz létezett, amely alkalmas lenne az operációs rendszer új funkciójának fejlesztés közbeni tesztelésére – a Microsoft pedig tökéletes munkát szeretne végezni.

A csúszás bejelentéséhez érdekes adalék egy korábbi, áprilisi bejelentés – a WinHEC-en (Windows Hardware Engineering Conference) Bill Gates ugyanis év végi megjelenésű, Bluetooth-csatolású Microsoft eszközökről (billentyűzet, egér – ezek nemrég meg is jelentek) beszélt. Feltételezhető volt (és most is az), hogy az operációs rendszer ˝megvárta˝ e Microsoft hardvereszközök megjelenését…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés