Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb hiba a DirectX 9-ben

Laptop

Újabb hiba a DirectX 9-ben

A megjelenés után nemrég kiderült súlyos hiba után újabb problémát jeleztek a frissen feltelepített DirectX 9-ről.

Ezúttal a Windows Messenger működésében jeleztek több helyről abnormális működést a DirectX 9 feltelepítése után. Nevezetesen azt, hogy egyrészt az üzenőprogram betöltése indokolatlanul sok időt vesz igénybe, másrészt annak működése félpercenként pár másodpercre leáll, és ilyenkor semmilyen felhasználói beavatkozást nem fogad.

Egy – hivatalosan amatőr, azonban a jelek szerint igencsak nagy tudású – felhasználó érdekes jelenséget figyelt meg a Windows Messenger abnormális működésének hátterében. Gyanúja szerint az üzenőprogramnak a DirectX 9 telepítése után hirtelen problémája támad a Windows beépített tűzfalával. Kiderítette ugyanis, hogy a Windows Messenger minden egyes ilyen pillanatnyi lefagyás után újabb bejegyzést illeszt a tűzfal beállításai közé. A tűzfal kikapcsolásával a jelenség megszűnik.

Kiderítette azt is, hogy lehet az üzenőprogramot és a tűzfalat együtt is használni, ennek feltétele azonban az, hogy a Windows Messenger előbb induljon el, mint ahogy a tűzfal aktívvá válik…

Egyesek a DirectX 9 által a jobb és stabilabb multiplayer támogatás érdekében frissített UPnP szolgáltatás és a tűzfal részleges inkompatibilitásában látják a hiba okát, sőt nem is csak a Windows beépített tűzfalával, hanem más szoftveres és hardveres (!) tűzfalakkal is van ilyen tapasztalat – azonban ez sem hivatalos magyarázat. A javaslat itt a tűzfal szoftver, illetve firmware frissítése – ha lehetséges.

Ismeretes, hogy nem sokkal a DirectX 9 végleges verziójának decemberi megjelenése után kiderült, hogy egy, a júliusban megjelent legelső béta verzióban talált hiba ugyancsak előfordul a végleges kódban is. Az akkori hiba miatt egyes játékprogramok hálózati funkciói nem működnek megfelelően… Az első hiba egyébként a DirectX 8.1-et is érintette, amelyhez először javítást, később egy teljes új verziót, a DirectX 8.2-t adta ki a Microsoft. A 8.2-re egyébként azóta nincs panasz.

Hogy az akkori és a mostani hiba között van-e összefüggés, azt egyelőre nem tudni. A Microsoft mindenesetre eddig nem foglalt állást egyik kérdésben sem.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés