Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új ˝powertoy˝ jelent meg a Windows Media 9 Serieshez

Laptop

Új ˝powertoy˝ jelent meg a Windows Media 9 Serieshez

Az új segédeszköz a ˝halál utáni élet˝ zavartalanságát biztosítja.

A Windows Media 9 Series lejátszó végleges verziójának január eleji megjelenése után két héttel máris több kiegészítés jelent meg hozzá.

Megjegyzendő azonban, hogy ezek legérdekesebbike és egyben legfontosabbika mégsem a most bemutatott ˝powertoy˝, hanem az előbb bemutatott Codec Install Package (a róla szóló híradás kapcsolódó híreink között található), amely kiváltja a lejátszó – sokszor nem működő – automatikus codecletöltéseit, továbbá a korábban letöltöttekhez képest hibajavításokat tartalmaz.

De hogy ne távolodjunk el a cikk témájától: ˝élet a halál után˝ – a sokat, ugyanakkor semmit sem mondó ˝működési leírás˝ valójában sokban utal a Ratings Migration Power Toy nevű kiegészítés funkciójára, ugyanis haszna különösebben akkor mutatkozik meg, ha az operációs rendszert (és/vagy a Windows Media 9 Series médialejátszót) újratelepítjük, illetve ha médiafile-jainkat más számítógépre visszük át.

A Microsoft legújabb médialejátszója ugyanis a Media Library nevú adatbázisában – többek között – úgynevezett rating információt is tárol a médiaállományokról. A rating voltaképpen azt jelöli, hogy az adott videó- vagy audióklipet mennyire szereti a felhasználó, például milyen gyakran játssza le stb. A Media Library tartalma a szoftver újratelepítésekor azonban elveszik.

Ezen segít a Ratings Migration Power Toy, amely a Media Library tartalmát átmásolja a médiafile-okba, majd az új környezetben képes azokat visszaállítani is. Segítségével tehát már ez az információ sem vész el. Érdekessége, hogy nem csak az eredeti .WMA formátumot, hanem a Microsoft által korábban nem támogatott .MP3 formátomot is kezeli (úgy tűnik, a Microsoft itt beletörődött a megváltoztathatatlanba – a DivX .AVI azonban továbbra sem tartozik a ˝megtűrt˝ formátumok közé).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés