Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új lejátszócodecek a Windows Media 9 Serieshez

Laptop

Új lejátszócodecek a Windows Media 9 Serieshez

A Windows Media 9 Series Codec Installation Package kiváltja a lejátszó – sokszor nem működő – automatikus codecletöltéseit, továbbá a korábban letöltöttekhez képest hibajavításokat tartalmaz. Telepítése mindenképpen ajánlott a videonézésre a Microsoft-lejátszót használóknak!

A Windows Media 9 Series lejátszó végleges verziójának január eleji megjelenése után két héttel máris több kiegészítés jelent meg hozzá. Ezek legérdekesebbike, egyben legfontosabbika a Codec Install Package, amely kiváltja a lejátszó – sokszor nem működő – automatikus codecletöltéseit, továbbá a korábban letöltöttekhez képest hibajavításokat tartalmaz.

A Windows Media Playerek ugyanis alapértelmezettként igen kevés lejátszócodecet tartalmaznak, és ha ismeretlen formátummal találkoznak, inkább megpróbálják letölteni a hozzá tartozó codecet. A művelet sajnos sokszor kudarcba fullad, továbbá az egyszer letöltött – és esetleg hibás – codecnek a lejátszó nem próbálja meg keresni a javított verzióját, ami miatt előfordulhat hibás lejátszás.

A Microsoft ezért, illetve az ˝on-the-fly˝ letöltések kiváltására integrálta egy csomagba a lejátszó általánosan használt codecjeit. Előre kell azonban bocsátanunk, hogy a Codec Install Package csak a Microsoft által támogatott formátumokhoz tartozó codeceket tartalmazza, így például DivX-et senki ne keressen benne… Az ilyen ˝apró hiányosságoktól˝ függetlenül azonban a fentiek miatt mindenképpen ajánlatos a telepítés.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés