Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább élnek az új Windowsok

Laptop

Tovább élnek az új Windowsok

A Microsoft megváltoztatta a Windowsok életciklusának szabályait.

Október 15-től más időzítést alkalmaz a Microsoft a Windowsok életciklusának megállapítására. A változtatásra a Microsoft tájékoztatása szerint a vásárlói és felhasználói visszajelzések alapján szánták rá magukat.

Maga az életciklus-szabályozás nem túl régi a Microsoftnál sem, ugyanis az október 15-ig érvényes korábbi szabály 2001 februárjától, valamivel több mint másfél évig volt érvényes.

A korábbi szabályok szerint a hivatalosan megjelent Windowsok minimum 3 évig minden értékesítési csatornán hozzáférhetők és 4 évig support is tartozik hozzájuk. A változtatás eredményeképpen a megjelenés után 4 évig minden értékesítési csatornán hozzáférhetők és 7 évig support is tartozik hozzájuk. (A support itt megkülönböztetendő az online supporttól, amely utóbbi ezen időszakok letelte után is határozatlan ideig – az új szabályozás szerint minimum 1 évig – rendelkezésre áll.)

Az új szabályozás azonban csak a Windows 2000-re és az utána megjelent Windowsokra érvényes, vagyis a régi Windowsok életciklusa továbbra is a régi szabály alapján számolandó.

Továbbá az új szabályozás külön elbírálásban részesíti az üzleti és fejlesztői célú szoftvereket, valamint az otthoni célokra készült termékeket, beleértve a játékokat és a hardvereszközöket is. Ennek értelmében az otthoni termékekre nem érvényes az úgynevezett Extended Phase.

A Windowsok (új) életciklusáról lásd azonos című cikkeinket, amelyeben részletesen megtalálható az életciklus-bontás, továbbá a jelenleg ismert Windowsok pillanatnyi életciklus-időszaka.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés