Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft SQL Server 2005 támogatja az AMD Extended System architektúrát

Laptop

Microsoft SQL Server 2005 támogatja az AMD Extended System architektúrát

A Microsoft felkérte ügyfeleit és a partnereit a 64 bites funkciók tesztelésére, az SQL Server 2005 nemrég kibocsátott 2. bétaváltozatának segítségével.

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy elsőszámú adatbázis-kezelő termékének következő változatát, a Microsoft SQL Server 2005-öt kiegészítik az AMD Opteron és a Direct Connect architektúra támogatásával. A továbbfejlesztett funkcióknak köszönhetően az ügyfelek és a partnerek egyidejűleg élvezhetik a nagyteljesítményű 32 és 64 bites feldolgozás előnyeit. Ezzel a műszaki és üzleti rugalmassággal szükségleteiknek megfelelő módszerrel oldhatják meg az egyénileg felmerülő problémákat. A nagyfokú skálázhatóságot és kisebb birtoklási összköltséget eredményező 64 bites lehetőségek vonzó és költséghatékony alternatívát kínálnak a UNIX alapú megoldásokkal szemben. Az SQL Server 2000 már támogatja a nagyteljesítményű 64 bites Intel Itanium processzort, az SQL Server 2005-ben ehhez újdonságként párosul az AMD Extended Systemmel való kompatibilitás is.

„Az AMD Opteron processzor segítségével az SQL Server 2005 Beta 2 tesztelői mind a 32, mind a 64 bites környezetekben egyaránt élvezhetik a kimagasló x86-os teljesítmény beruházásvédelmi előnyeit. A 32 bitesről a 64 bites feldolgozásra történő átállás során olyan zökkenőmentes áttérési lehetőségre van szükségük a vállalatoknak, mint amilyet az AMD64 nyújt” – mondta Marty Seyer az AMD alelnöke, és a számítástechnikai termékcsoport mikroprocesszor üzleti egységének igazgatója. „Arra kérjük a bétatesztelőket, hogy maguk is győződjenek meg róla, hogy az AMD64 és a „Direct Connect” architektúra együttese segítségével hogyan küszöbölhetők ki a rendszerbusz természetéből fakadó szűk keresztmetszetek, és milyen javulás érhető el a rendszer teljesítményében és hatékonyságában.”

Az új 64 bites összetevőkön kívül még számos továbbfejlesztett elemmel találkozhatnak a bétatesztelők a SQL Server 2005 most kibocsátott 2. bétaváltozatában: az egész kiadás a vállalati adatkezelés, a fejlesztői hatékonyság és az üzleti intelligencia szempontjait szem előtt tartva készült.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés