Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Office Real-Time Communications Server 2003

Laptop

Microsoft Office Real-Time Communications Server 2003

Az RTC Server formájában nagyvállalati szintű azonnali üzenetkezeléssel bővül az idén nyáron kibocsátásra váró Microsoft Office Rendszert alkotó programok, kiszolgálók és szolgáltatások köre.

Mint már arról korábban írtunk, a Microsoft bejelentette, hogy Microsoft Real-Time Communications Server (RTC Server) 2003 Standard Edition termékének neve kibővül az „Office” szóval. Ez egyértelműen utal arra, hogy ez a kiszolgáló is tagjává válik a Microsoft Office Systemet alkotó programok, kiszolgálók és szolgáltatások családjának, amelyek idén nyáron esedékes kibocsátását nagy várakozások előzik meg. A Microsoft Office Real-Time Communications Server egy felügyelhető és bővíthető azonnali üzenetkezelő (IM) kiszolgáló, melynek révén a vállalat egészére kiterjedő, átfogó valós idejű kommunikációra nyílik mód a dolgozók között. A rendszer kezelhetősége és biztonsága messze felülmúlja azt, mint amire az egyéni felhasználóknak szánt termékek módot adnak. Az RTC Server nemcsak IM-megoldás, hanem bővíthető platform is: így a fejlesztőcégek saját alkalmazásaikat is kiegészíthetik valós idejű kommunikációs képességekkel. Az RTC Server szervesen beleillik a Microsoft Office Rendszerbe, hiszen annak célja is a szervezeteket alkotó emberek, az információk és az üzleti folyamatok jobb összekapcsolása, az információk üzleti értékké való átalakítása.

Az RTC Server segítségével a jelenlétészlelés is beépíthető az irodai alkalmazásokba és a nagyvállalati üzleti alkalmazásokba, vagyis azok képessé tehetők annak jelzésére, hogy egy másik személy elérhető-e a hálózaton át. Ennek segítségével a vállalat egészét átfogó azonnali együttműködésre és kommunikációra nyílik mód az infomunkások között. Az új Microsoft Office System programjai, amelyeket az év egy későbbi időpontjában bocsátanak ki, tartalmazni fogják a jelenlétészlelést. Így például amikor valaki e-mailt kap az Outlook 2003-ban, láthatja, hogy annak feladója kapcsolódik-e a hálózathoz, és magán az e-mailen belül azonnali üzenetes párbeszédet kezdeményezhet vele. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 segítségével készített portálra ellátogató infomunkások láthatják, ki van jelen csoportjuk többi tagja közül, és azonnali együttműködést kezdeményezhetnek a portálkörnyezeten belül.

Az RTC Server jelenlét-észlelési és valós idejű kommunikációs lehetőségei fontos platformot teremtenek a fejlesztők számára, amelyre azok ráépíthetik saját kommunikációs, irodai és üzleti alkalmazásaikat.

Az RTC Server szabványos protokollokra épül – mint például a SIP (Session Initiation Protocol) és a SIMPLE (SIP for Instant Messaging and Presence Leveraging Extensions) protokollra –, így a vállalatok információs infrastruktúrájuk szerves részeként vezethetik be és strukturálhatják a valós idejű kommunikációs eszközöket. Az RTC Server bevezetése és felügyelete nem fog gondot okozni, mivel a meglévő technológiai eszközállomány és ismerős felügyeleti eszközök használhatók erre a célra. A kiszolgáló fokozza az azonnali üzenetkezelés biztonságát és felügyelhetőségét, így azok a vállalatok is felvehetik a kommunikációnak ezt a népszerű formáját eszközkészletükbe, amelyek nemcsak a termelékenységnövekedést tartják szem előtt, de nagyobb biztonságra és jobb archiválási lehetőségekre is vágynak. Az RTC Server lehetővé teszi az azonnali üzenetek naplózását, ami segítséget nyújt a vállalat adatainak és szellemi tulajdonának védelméhez, valamint lehetővé teszi az egyes ágazatokban törvényben előírt kötelezettségek betartását.

A Windows Server 2003 rendszert használó ügyfelek és alkalmazásfejlesztők százai töltötték már le az RTC Server béta változatát március óta, és nap mint nap újabb cégek keresik annak lehetőségeit, hogy miként fokozhatnák dolgozóik hatékonyságát és eredményességét valós idejű üzletvitel révén.

A Microsoft Office Real-Time Communications Server 2003 várhatóan 2003 harmadik negyedévében kerül piacra. Az RTC Server licenceiről és árszabásáról egyelőre nem született döntés.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés