Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Imagine Cup 2004

Laptop

Microsoft Imagine Cup 2004

A Microsoft globális versenyt rendez egyetemi és főiskolai hallgatók részére. Az „Imagine Cup” elnevezésű versenyt immár második alkalommal hirdeti meg a szoftvercég, melyen ez alkalommal, több mint 40 ország diákjai vehetnek részt. A legjobb pályázatok benyújtói részt vehetnek a Brazíliában megrendezésre kerülő döntő megmérettetésen.

A Microsoft 2004-ben immár másodszorra hirdeti meg Imagine Cup elnevezésű pályázatát, melyre technológiai és művészi érdeklődésű egyetemisták valamint főiskolások jelentkezését várja. Az idei versenyen több mint 40 ország diákjai vehetnek részt. A döntőre Sao Paoloban, kerül sor július 4. és 6. között.

Az idei Imagine Cup témája: „Az intelligens technológia megjelenése a mindennapi életben…”

A verseny négy kategóriában zajlik, melyből három online egy pedig hagyományos „élő” módon folyik. A kategóriák többségére csapatokban lehet jelentkezni, van azonban egy egyéni kategória is.

Online kategóriák

Rövidfilm – online verseny

E kategóriával azok a hallgatók is lehetőséget kapnak a pályázaton való részvételre, akik kevésbé érdeklődnek a technológia iránt. A csapat tagjainak egy rövidfilmet kell készíteniük és feltölteniük a központi szerverre, amely az „innováció kultúrájáról” (culture of innovation) szól.

Animáció – online verseny

Az animáció kategóriában azok versenyezhetnek, akik kiemelkedően jártasak a DirectX 9.0 grafikus környezetet alkalmazásában. Egy rövid interaktív, vagy passzív animációt kell beadniuk a hozzá tartozó dokumentációval.

Algoritmus – online egyéni verseny

Ebben a többfordulós versenyben a programíró készségüket és gyorsaságukat mérhetik össze több fordulón át az egyéni versenyzők. A kezdeti teszt kitöltése után a legjobbaknak kis alkalmazásokat kell készíteniük, és akik innen is továbbjutnak, azokat meghívják a Brazíliában megrendezendő döntőbe.

Mit tegyen, aki részt szeretne venni az online fordulók egyikén?

Az online fordulókra a verseny központi weboldalán kell regisztrálni és jelentkezni. A részvétellel kapcsolatos további információk is ott találhatók meg.

Hagyományos kategória

Alkalmazásfejlesztés – magyar forduló

Az alkalmazásfejlesztés az a kategória, ahol a verseny a hagyományos módon folyik. A csapatoknak egy olyan alkalmazást kell megtervezniük és elkészíteniük, amely legalább egy XML webszolgáltatást, és legalább egy mobil eszközt használ (az emulátorok használata megengedett), valamint legalább egy olyan „intelligens” komponense van, amely a használat során gyűjtött információkkal javítja működését („tanul”).

Az alkalmazásfejlesztési versenyben egy helyi és egy regionális forduló során kerül ki a legjobb csapat, amely Sao Paolo-ba utazhat.

Mit tegyen, aki részt szeretne venni az alkalmazásfejlesztési verseny magyar fordulójában?

Aki indulni szeretne a magyar fordulón, az gyűjtsön csapatot, töltse le a jelentkezési lapot a szerdától induló magyar weboldalról, majd töltse azt ki, és minél előbb küldje el a Microsoft Magyarország postacímére (1031 Budapest, Graphisoft park 3.).

Ezután a csapatok nekiláthatnak az alkalmazás megtervezésének és elkészítésének. A jelentkezéseknek és a pályamunkáknak legkésőbb március 19-ig kell beérkezniük a Microsoft Magyarországhoz. Az 5 oldalas technikai leírásokat az oktatas@microsoft.com címre várják. Ezeket a Microsoft Magyarország szakembereiből, és egyetemi oktatókból álló zsűri fogja értékelni. A legjobb 10 csapat e-mail útján kap értesítést a március 27-i magyar döntő részleteiről, mely a Microsoft Magyarország székhelyén fog zajlani. A döntőben a csapatok 20-20 percben mutathatják be alkalmazásaikat, melyeket a zsűri az innovativitás, a hasznosság, az intelligencia, az előadás és a megvalósítás szempontjai szerint fog értékelni. A verseny nyelve angol.

A magyar forduló nyertes csapatának tagjai fejenként 40.000 Ft-ot vihetnek haza, és elutazhatnak a verseny Kelet-Közép-Európai döntőjébe, melynek költségeit a Microsoft állja. A második helyezett csapat tagjai 30.000–30.000 Ft-ot, a harmadiké pedig fejenként 20.000 Ft-ot kapnak.

A brazil döntőbe a Kelet-Közép-Európai forduló nyertesei utazhatnak. A Sao Paoloban megrendezésre kerülő megmérettetés összdíjazása több mint 80 ezer dollár.

Hogyan kezdjük el?

A verseny tárgyát képező technikai eszközökkel kapcsolatban számos hivatkozás és cikk található a Microsoft weboldalain. Az Imagine Cup központi oldalain, és a magyar oldalon is több hivatkozás segít az elindulásban.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés