Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az Office „Trinity” eszközök béta verziója

Laptop

Megjelent az Office „Trinity” eszközök béta verziója

A Microsoft közzétette a Visual Studio Tools for Office terméket (kódnevén: Trinity), amely tartalmazza a .NET-keretrendszer 1.1-es verzióját is, így a fejlesztők elkezdhetik az ismerkedést az új rendszerrel.

A Microsoft a tervezettnél néhány héttel később jelentette meg a béta verziót. Az év elején a redmondi vezetők azt nyilatkozták, hogy az első béta verzió várhatóan márciusban fog megjelenni. Az eszközök végleges verziója idén nyárra várható.

A Visual Studio Tools for Office segítségével a programozók a Visual Basic .NET és a Visual C# .NET rendszerben olyan programokat írhatnak, amelyek Word 2003 és Excel 2003 dokumentumok mögött futhatnak.

A Word 2003 és az Excel 2003 az Office System 2003 termékcsalád központi elemei, megjelenésük nyárra várható. A Microsoft úgy döntött, hogy nem bocsátja ki az Office 2003 Developer Edition változatát, ehelyett a Visual Tools for Office termék lesz az, amellyel a Microsoft szerint sokkal jobban testre lehet majd szabni az Office 2003 alkalmazásokat, mint a jelenleg kapható Visual Basic for Applications rendszerrel.

A Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) továbbra is fontos része lesz az Office 2003 alapú megoldásfejlesztésnek (épít az Office 2003 új szolgáltatásaira is), azonban a Visual Studio Tools for Office jelentős előnyöket nyújt az integrált fejlesztőkörnyezet (IDE), a használható nyelvek köre, a biztonság és a telepítés terén.

A Visual Studio Tools for Office teszteléséhez a .NET-keretrendszer 1.1-es verzióját és az Office 2003 második béta verzióját is telepíteni kell. Az eszközök Windows 2000 és Windows XP operációs rendszeren is használhatók.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés