Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a DirectX 9 beta!

Laptop

Megjelent a DirectX 9 beta!

Pixel és Vertex Shader 2, Displacement Mapping – új élmények?

A DirectX 9 néhány nagyon merész változtatást tartalmaz, amelyeket a jövő játékainak programozói egész biztosan üdvözölni fognak. Például a Pixel Shader és a Vertex Shader a következő, 2-ik generációjába lépett, illetve a Matrox Displacement Mapping technológiájáját is támogatja – az új verzió továbbá könnyebb kezelhetőséget fog nyújtani a fejlesztőknek (is).

A kérdés az első ˝kézzel fogható˝ DirectX 9 megjelenésével ismét előtérbe kerül: ki fogja először támogatni a DirectX 9-et? Az Nvidia? Esetleg az Ati? Annyi bizonyos, egyik sem fogja könnyen (fel)adni az elsőséget, ami egyben az új Microsoft API lehetőségeinek elsőként való kihasználásából eredő piaci – anyagi és erkölcsi – előnyt jelenti.

A DirecX 9 végleges változata szükséges Windows-frissítés lesz, amely problémamentesen telepíthető bármely Windows 98/Me, illetve Windows 2000/XP rendszerre. A Windows 95-öt – a 8.1-es verzióhoz hasonlóan – valószínűleg a 9-es verzió sem támogatja majd, e régebbi operációs rendszerhez továbbra is a DirectX 8.0 használható.

A DirectX 9 – az elődökhöz hasonlóan – nem uninstallálható, ugyanis a telepítés után már a Windows szerves alkotórészét képezi.

A kiegészítés pillanatnyilag csak az angol nyelvű Windows 98, Me, 2000 és XP operációs rendszereket támogatja, Windows 95-re és NT4-re, illetve az új Windowsok beta verzióira nem telepíthető.

Az DirectX 9 beta-t a Microsoft nem tette közzé hivatalosan – az augusztus 20-a után nem működik tovább.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés