Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyebb lesz az átállás a Windows Server 2003-ra

Laptop

Könnyebb lesz az átállás a Windows Server 2003-ra

A Windows NT4 Server életciklusának egy éves kitolása a következő generációs Windows szerver (leendő) felhasználóinak is kedvez.

Ismeretes, hogy a Microsoft a felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve a ˝C˝-szakaszban (lásd A Windowsok életciklusa című cikkünket) járó Windows NT4 Server változatának életciklusát egy teljes évvel meghosszabbította. Azon túl, hogy e döntés felhasználóbarát és üdvözlendő lépés a Microsoft részéről, további előnyökkel is jár a Windows szerver felhasználók mintegy 70%-a számára, akik (még mindig) az NT4-et futtatják.

Nekik ugyanis így több (immár elégséges) idő áll rendelkezésükre, hogy a Windows Server 2003-ra váltsanak, ahelyett, hogy most azonnal a Windows 2000 Serverre fejlesztenének (tudva azt, hogy ez utóbbi szerver operációs rendszer ˝aktív˝ életciklusa 2007-ig tart – mostantól számítva mindössze maximum 4 éves alkalmazást lehetővé téve). A Microsoft döntése nélkül az átállásra – április végi Windows Server 2003 megjelenést és azonnali alkalmazást alapul véve – csak szűk 8 hónapnyi idő állna rendelkezésre, miközben a Gartner szerint e kényes műveletre a nagyvállalatoknak minimálisan 10-12 hónapra van szükségük.

Az érintett nagyvállalatok így tehát 8 hónapig tesztelhetik az április 24-re ˝kiírt˝ Windows Server 2003-at, majd egy teljes év áll rendelkezésükre, hogy rendszereiket upgrade-eljék, kihagyva az ismételten időszűkével fenyegető Windows 2000 Server alkalmazását, annak minden vele járó – ráadásul hamarosan megismételendő, illetve megismétlődő – fejlesztési feladatával és kockázatával együtt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés