Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer 7 .NET

Laptop

Internet Explorer 7 .NET

Az utolsó Internet Explorer, amelynek szerepét a jövőben az MSN Explorer veszi majd át.

Információk kerültek napvilágra az eddig homály fedte új böngésző betaváltozatáról. Az IE7 elődjéhez képest néhány hasznos új funkciót is fel tud mutatni.

Az új funkciók legérdekesebbikei közé tartoznak a formok helyesírás-ellenőrzési képessége, a speciális popup-kezelés (nem teljesen letiltható, de limitálható számú és beállítható méretű popupablak-megjelenítés), valamint a theme-ek kezelése.

Az IE7 rendelkezik majd továbbá néhány Windows XP-specifikus funkcióval, amelyek a Windows 98/Me/2k változatban nem lesznek elérhetők. Az új böngésző nem fog megjelenni Windows 95/NT4-re.

A hírek szerint az IE7.NET lesz az utolsó klasszikus Internet Explorer, melynek helyét a már ma is létező MSN Explorer veszi majd át. E lépést az tette szükségessé, hogy a Microsoft rájött (?), hogy nem volt teljesen jó ötlet az IE integrálása az operációs rendszer shelljébe (már persze biztonsági és nem marketing szempontból).

Hazugság az egész…

A dolog kellemetlen része pedig az, hogy (egyelőre) ez az egész merő fantázia csak. Vagyis egyáltalán nincsenek információk az Internet Explorer 7 .NET létezéséről – a lavinát egy hamisított screenshot indította el, amelyből aztán készült egy új, némileg hitelesebb változat.

Mindenesetre hamar kiderült, hogy a screenshot hamis, ugyanis ˝fejlesztője˝ jó néhány olyan súlyos hibát vétett benne, amelyek alapján kis hozzáértéssel azonnal kiderül, hogy csalásról van szó. Ilyen hiba például az, hogy – meglehetősen amatőr módon – az About… ablakban csak a verziószám módosult, a dátummező (2001. március 15.) és a buildszám érintetlen maradt az IE6-hoz képest. Tetézi a ˝bajt˝, hogy a product key nem végleges, hanem beta Windows XP-ből származik… A következő hamisítványban ezeket a szarvashibákat kijavították, de addigra késő volt – Net-szerte elterjedt, hogy hamisítják az Internet Explorert.

Hogy milyen lesz a Microsoft új böngészője (merthogy lesz – ez biztosra vehető), még nem tudni. A shell-integrációró, illetve annak hibás volta akár logikus is lehet, mint ahogy az MSN Explorer térhódítása is. De biztosat – a hazug screenshotokkal ellentétben – egyelőre nem tudunk, az új MS böngésző vagy még valóban nem létezik, vagy nagyon jól őrzik a titkát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés