Connect with us

technokrata

HTML-nézegető az Office-dokumentumokhoz, az Office telepítése nélkül

Laptop

HTML-nézegető az Office-dokumentumokhoz, az Office telepítése nélkül

A SharePoint Servicesből letöltött Office dokumentumok immár a böngészőben is megtekinthetők.

A Microsoft Office HTML Viewer Service for Windows SharePoint Services megjelenése előtt, ha a felhasználó egy, a SharePoint Services által tárolt Office-dokumentumot meg akart tekinteni, akkor is telepítenie kellett a megfelelő Office-alkalmazást. A HTML-nézegető megjelenésével a SharePoint Servicesből letöltött Office dokumentumok immár a böngészőben is megtekinthetők, de szerkesztésükre – természetesen – ily módon nincs lehetőség.

A Windows SharePoint Services egy webes csoportmunka-környezet, amely a Microsoft .NET-keretrendszer kivételesen megbízható és jól felügyelhető platformjára épül. A Windows SharePoint Services birtokában elég egy webböngésző, hogy a felhasználók olyan virtuális munkaterületeket hozzanak létre és használjanak, ahol módjuk nyílik dokumentumoknak, vitafórumoknak, listáknak, körkérdéseknek és más fontos járulékos információknak, például a csoporttagok állapotának és jelenlétének a kezelésére. A Windows SharePoint Services külön ellenszolgáltatás nélkül letölthető a Windows Server 2003 vásárlói számára.

A Microsoft lehetővé tette a SharePoint technológiák ingyenes kipróbálását, az Apptix távoli szerverén, bármiféle helyi változtatás, sőt infrastruktúra szükségessége nélkül. Ezzel lehetővé válik a (leendő) felhasználók számára, hogy a bevezetés melletti (vagy elleni) döntésüket már tapasztalatok birtokában tudják meghozni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin