Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hibás a DirectX 9!

Laptop

Hibás a DirectX 9!

A hiba már a beta.1-ben is megtalálható volt, majd ˝kijavították˝. A javítás nem sikerült – a hiba a végleges verzióban is ott maradt…

Múlt év július végén hibát találtak az akkor beta.1 állapotú DirectX 9-ben. A hibát a DirectPlay modulban találták, amely a hálózati működésért felelős részegység. A hiba miatt egyes játékprogramok hálózati funkciói nem működnek megfelelően. Részünkről ezt egyetlen esetben, az Operation Flashpoint Multiplayernél tapasztaltuk, ahol a DirectX 9-es gép nem tudott csatlakozni a játékba.

A javítás nem késett sokat: szokatlan eljárás – ha ugyanis egy béta állapotú termékben hibát találnak a fejlesztők, akkor az rendszerint újabb béta kiadását eredményezi. Ennek ellenére a Microsoft a DirectX 9 beta.1-hez inkább javítást jelentetett meg.

Később kiderült, hogy a DirectPlay modul a DirectX 8.1-ben is hibás, így augusztus elején – a DirectX 9 beta.2-vel egy időben – javítás jelent meg a DirectX 8.1-hez is, majd november elején megjelent a DirectX 8.2, amelynél eddig nem jeleztek problémát.

A december végén megjelent DirectX 9-nél viszont igen: míg a DirectX 8.1 esetében a New World Order nevű játékprogramnál jelentkezett a hálózati probléma, a DirectX 9 esetében ugyanez a Microsoft (!) Flight Simulator 2002-nél fordult elő.

Mi egyelőre nem tudjuk (a hiba első megjelenése óta nem teszteltük), hogy a DirectX 9 beta.1-nél az Operation Flashpoint Multiplayerben jelentkező hálózati kapcsolódási hiba előfordul-e bármely későbbi, illetve a végleges verziónál.

A Microsoft egyelőre nem foglalt állást a kérdésben – ha komoly a probléma, vélhetően erre a jövő hét folyamán sor kerül majd.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés