Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exchange Server 2003 részletes telepítési útmutató

Laptop

Exchange Server 2003 részletes telepítési útmutató

Telepítés-frissítés-migráció, különleges felhasználási körülmények. Az Exchange Server 2003 Deployment Guide minden apró részletre kitér.

Nem kell a sötétben tapogatózniuk azoknak a rendszergazdáknak, akik a Microsoft Exchange Server legújabb, 2003-as verziójának telepítésére vállalkoznak. Az Exchange Server 2003 Deployment Guide végigvezeti őket minden apró lépésen, legyen szó friss telepítésről, az Exchange Server 2000-ről való frissítésről vagy akár az Exchange Server 5.5-ről való migrációról. Ezen kívül a dokumentum tárgyal jó néhány, nem általános különleges körülményt is, mint például a fürtözést vagy a többerdős (multi-forest) felépítést is.

Az útmutató kitér a kliensekre is, azok lehetséges kapcsolódási módjaira. Ezek többségükben egyértelműek, hisz az SMTP és a POP3, valamint az IMAP protokollok ma minden kliensprogram alapvető funkciói. Az úgynevezett Outlook-Exchange elérési mód beállítása sem szokott gondot okozni, csak akkor, ha az HTTP protokollon (RPC over HTTP) keresztül történik. Bár a dokumentum bemutatja ez utóbbi beállítását is, úgy a szerver, mint a kliensoldalon, tapasztalatunk szerint kevesebb bosszúság ér bennünket, ha e beállításokhoz a speciálisan ezt a témát tárgyaló útmutatót hívjuk segítségül…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés