Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkészült a Windows XP SP1

Laptop

Elkészült a Windows XP SP1

Úgy tűnik, pont került a verziószámok közötti találgatásokra.

Ismeretes, hogy még a megjelenés eredetileg (másodszorra) tervezett, majd ismét módosított augusztus 28-ai szerdai napján elkezdődött a találgatás: vajon végülis melyik lesz a Windows XP SP1 hivatalosan (is) végleges verziója. Ma már tudjuk: minden jel arra mutat, hogy ez a tegnap még letölthető formában nem is létező, ezért csak belső használatúnak tűnő 1106-os verzió.

Az (eddigi?) utolsó RC1 verzió, a 1105-ös szerdán jelent meg, és egyes szakértők tudni vélték, hogy igazából ez a végleges verzió, csak a Microsoft kénytelen azt visszatartani, aminek hátterében az Amerikai Igazságügyi Minisztérium (US Department of Justice – DOJ) és a szoftvercég közötti megállapodás van, amely időrendet határoz meg az antitröszt-intézkedések bevezetésére vonatkozóan – amelyek pedig az SP1-ben realizálódnak.

Aztán robbant a bomba: a 1105-ös verzió továbbra is ˝For testing purposes only.˝ – amiből pedig világosan látszik, hogy nem lehet végleges. Azonban kiderült, hogy a fent nevezett szakértők nem tévedtek túl nagyot, ugyanis készült egy 1105.1-es verzió is, amely csak annyiban különbözik elődjétől, hogy már nem jeleníti meg a tesztelési rendeltetésre vonatkozó feliratot.

Már tudjuk, hogy e 1105.1-es verzió véglegesként szolgál bizonyos nyelvi változatokhoz, míg az angol változatból elkészült a 1106-os verzió – ami azonban tegnap letölthető formában nem létezett, így kizárólag belső használatúnak látszott.

Ezek után jogos volt a kérdés: melyik (lesz?) a hivatalos végleges verzió? Szakértők úgy vélték, hogy az ˝igazság˝ valahol 1106 és 1110 között van – tegnapi előrejelzéseik szerint a 1106 utáni legelső nem belső használatú verzióban köszönthetjük a hivatalos végleges SP1-et (az eddigi információk alapján igazuk lett), amelynek szerdai helyett előbb csütörtöki-pénteki megjelenési időpontját később tíz napos intervallumra módosították, majd végül szeptember 9-ben tetőzött. Valószínűleg egyébként ez utóbbi időpont valóban véglegesnek tekinthető.

Előzményként ismeretes egyébként, hogy az SP1 RC1 kód fejlesztésének eredetileg július 24-ére tervezett befejezése csak augusztus elejére történt meg, ezért az augusztus 14-ei eredeti végleges megjelenési időpont nem volt tartható többé. Ehelyett pontosan 2 héttel későbbre, augusztus 28-ára jelölte meg a Microsoft a Windows XP SP1 kiadásának időpontját – melyet aztán ismét megváltoztatott.

Minthogy a Windows XP SP1 megjelenése mostantól szinte csak napok kérdése, igyekszünk folyamatosan követni az utolsó simításokról érkező híreket, illetve újabb és újabb információkat szolgáltatni az érkező javítócsomag egyéb tudnivalóiról.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés