Connect with us

Hirdetés

technokrata

DirectX 9.0b-vel a TV-tuner csak NTSC formátumban működik

Laptop

DirectX 9.0b-vel a TV-tuner csak NTSC formátumban működik

A Microsoft publikusan kiadta a javítást.

A KB825116-os számú Microsoft Knowledge Base cikk azt adja hírül, hogy a DirectX 9.0b-be integrált egyik ˝javítás˝ esetleg azt okozza, hogy a számítógépbe szerelt TV-tuner, illetve annak meghajtóprogramja csak NTSC formátumban hajlandó működni. Magyarországon a PAL/SECAM rendszer használatos.

A Microsoft megerősítette a hiba létezését, és publikusan kiadta a javítást.

A DirectX 9.0b egyébként még júliusban jelent meg a korábbi DirectX 9.0a javított verziójaként, lévén az eredeti DirectX – az 5.2-es verziótól kezdve – rendelkezett két puffertúlcsordulás lehetőséggel: a DirectShow a Musical Instrument Digital Interface, azaz a MIDI állományok paramétereinek ellenőrzését érinti az eset. Ennek kihasználásával az ártó szándékú behatoló képes a felhasználó biztonsági szintjének megfelelő prioritással futtatni kódot a célrendszeren. A DirectX 9.0b tehát az előd 9.0a-hoz képest az említett hibák javításán kívül nem tartalmaz(ott) újdonságokat. A DirectX 9.0a – ugyancsak javításként – a DirectX 9.0-t követve április elején jelent meg, miután egyes játékprogramok multiplayer funkciója, továbbá a Windows Messenger nem működött tökéletesen az API telepítése után.

A DirectX 9.0b-hez korábban megjelent Control Panel applettel a Windows Control Panelből végezhetünk extra beállításokat az API-n. A DirectX Control Panel amellett, hogy megjelenít néhány, a DirectX Diagnostiocs Tool segítségével részletesen megtekinthető információt (driverek stb.), beállításokra is lehetőséget ad.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés