Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságosabb otthoni hálózat a Windows XP SP2-vel

Laptop

Biztonságosabb otthoni hálózat a Windows XP SP2-vel

Ha otthonában egynél több számítógépet csatlakoztatott egymáshoz, máris otthoni hálózatról beszélhetünk. Az otthoni hálózatok megkönnyítik az internet-hozzáférés, a fájlok, a nyomtatók és számos más erőforrás megosztását.

Sajnos a hálózatokba könnyen beférkőzhetnek a hackerek, a vírusok és a férgek, veszélyeztetve személyes adatainak biztonságát. A Windows XP 2. szervizcsomagja (SP-2) számos javítást tartalmaz, amelyek elsősorban az otthoni hálózat biztonságosabbá tételével biztosítják a felhasználók adatainak védelmét. Az alábbiakban új vagy már meglévő otthoni hálózatának védelméről olvashat.

A Windows tűzfal minden hálózati kapcsolat esetén be lesz kapcsolva.

Ez segít a biztonsági fenyegetések elleni védelemben, például a számítógép elérését az interneten vagy egy hálózaton keresztül megkísérlő behatolók esetében. Elképzelhető, hogy a Windows tűzfal beállításait egyes programok, például játékok esetén módosítani kell, hogy bizonyos funkciók megfelelően működhessenek. További információ A Windows tűzfal ismertetése című cikkben olvasható.

Elképzelhető, hogy meg kell adnia kivételeket, amelyekre nem vonatkozik majd a tűzfal által biztosított védelem.

Alapértelmezés szerint csak a Fájlok és beállítások átvitele varázsló, valamint a fájl- és nyomtatómegosztási szolgáltatások állhatnak közvetlen kapcsolatban az internettel. Ha a számítógépén telepített programok közül valamelyik nem fut megfelelően a Windows tűzfal bekapcsolása után, vegye fel a programot a kivételek listájára. A részletes utasítások A Windows tűzfal ismertetése: A Kivételek panellap használata című tájékoztatóban olvashatók.

Nem jelennek meg a nyomtatók által küldött értesítések.

Ha be van kapcsolva a Windows tűzfal, a Nyomtatók és faxok mappában látható nyomtatók állapotával kapcsolatos információ, például az “Üzemkész” vagy a “Felfüggesztve” üzenet nem jelenik meg azonnal (de kis késéssel megjelenik), és a számítógép nem fogad értesítéseket (például “Nyomtatás befejeződött” vagy “Kifogyott a papír”) a nyomtatótól.

Ahhoz, hogy a nyomtatót az otthoni hálózat többi számítógépe is elérhesse, be kell állítania a fájl- és nyomtatómegosztást.

Ha engedélyezve van a Windows tűzfal azon a számítógépen, amelyhez a nyomtatót csatlakoztatta, és a Windows tűzfal Kivételek panellapján nincsenek bejelölve a fájl- és nyomtatómegosztási portok, akkor a hálózathoz csatlakozó többi számítógép nem tud kapcsolódni a számítógéphez, és nem tudja használni a nyomtatót. További tudnivalók A Windows tűzfal ismertetése: A Kivételek panellap használata című tájékoztatóban olvashatók.

A legtöbb otthoni hálózat működéséhez nincs szükség hálózati hídra.

A hálózati híd két hálózati szegmenst egyesít, így azok egységes hálózatként viselkednek. A híd azonban veszélyeztetheti a hálózat biztonságát. Ezért a 2. szervizcsomag kikapcsolja az automatikus híd funkciót. Ha például a hálózat fizikai megvalósításához többféle (például vezetékes és vezeték nélküli) technológiát alkalmazott, a különböző hálózati szegmenseket egy híddal összekapcsolhatja.

Az Internetkapcsolat megosztása (ICS) helyett célszerű internetes átjáró eszközt üzembe helyezni.

Az internetátjáró olyan hardvereszköz, amelyet számítástechnikai szaküzletekben szerezhet be. Gyakran hívják útválasztónak, alapállomásnak vagy lakossági átjárónak is. Otthoni hálózata ezen az eszközön keresztül fog az internethez kapcsolódni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés