Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átnevezték az Office-t

Laptop

Átnevezték az Office-t

Nem csoda, hogy a Microsoft nem akarta megerősíteni a véletlenül kiszivárgott Office 2003 elnevezést – itt jóval többről van szó…

Emlékezetes, hogy februárban ismertté vált a Microsoft legújabb irodai programcsomagjának végleges elnevezése (Office 2003) – de nem azért, mert a Microsoft így akarta.

Ez egy ˝kis˝ baleset során került nyilvánosságra (a baj nem jár egyedül), amikor is a Microsoft véletlenül letölthetővé tette a beta.2 verziót az MSDN website-on. Akiknek sikerült a letöltést befejezni, gyorsan kiderült, hogy a programcsomag immár nem Office 11-nek, hanem Office 2003-nak nevezi magát, bár akkor a Microsoft ezt nem volt hajlandó megerősíteni. Azóta egyébként már megtette a hivatalos bejelentést, és kiderült az is, hogy miért húzódozott a félinformációkra való reagálástól…

Office System 2003 – az elnevezés azonban nem pusztán játék a szavakkal, ugyanis – mint kiderült – itt jóval többről van szó. Az ˝igazságról˝ a fátylat teljesen a Microsoft itthon rendezett sajtóbeszélgetése lebbentette föl, amikor az Office-történelem kapcsán kiderült, hogy mit is takar ez a név.

A Microsoft Office léte annak idején az addig különálló irodai alkalmazások (szövegszerkesztő, táblázatkezelő, naptár stb.) egymás mellé csomagolásával (! – ez fontos) kezdődött, és gyakorlatilag még az Office XP is ennek szellemében működik, hiába az egyes alkalmazások magas szintű együttműködési képessége. Az Office System 2003 – amelyet ezután nem irodai programcsomagként, hanem irodai szoftverrendszerként kell említeni – más szemléletet követ, amit az egyes alkalmazások integrálásával valósít meg. Ennek értelmében az egyes alkalmazások a továbbiakban nem képeznek önálló egységet, hanem egy nagy rendszer részeként maguk csak különféle felületet nyújtanak a különböző adattípusok felhasználói kezeléséhez – az adatok rendszerszintű kezelése már nem különül el.

A csomag (elnézést: rendszer) elnevezése mellett új nevet kaptak az alkalmazások is: mindegyikük neve elé véglegesen odakerült a Microsoft Office előtag, ezzel is jelezve integráltságukat. További újdonság, hogy az integrált szoftverrendszernek vannak külön megvásárolható elemei is: a Microsoft Office MapPoint és Visio, míg a Microsoft Office Word, Excel, Access, PowerPoint, FrontPage, OneNote, InfoPath, valamint Publisher a Professional alapcsomag tartalmát képezik.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés