Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Windows XP nem szárnyalja túl a Windows 95-öt?

Laptop

A Windows XP nem szárnyalja túl a Windows 95-öt?

Fogadtatásában legalábbis nem. A New York Times annak idején a számítógépes világ mérföldköveként emlegette a megjelenő Windows 95-öt. A DOS-t búcsúztató XP-t úgy tűnik, nem értékelik ekkora durranásnak – sajnos a háború máshova irányítja a reflektorfényt.

A Windows XP mai bejelentése az informatikai világ idei legnagyobb eseménye.

A redmondi szoftveróriás legújabb terméke, a zöld-kék XP operációs rendszer gyártója szerint intelligensebb és szebb megjelenésű, mint idősebb testvérei. Persze a csillogás nincs ingyen. Az XP szolgáltatásainak teljes kihasználása nem kevés erőforrást igényel – így ebben inkább az NT-kerneles NT/2000-re, mintsem a DOS-alapú 9x/Me-re hasonlít.

Az erőforrás-éhség pedig talán megfordítja a .com cégek csődje utáni gazdasági hanyatlást és a hardver-iparágat újra gyümölcsözővé teszi. Ki tudja? Persze a hardveriparra nem csak a .com-csőd nyomja rá a bélyegét – az elmúlt időszak szomorú politikai eseményei sem kedveznek a piacnak.

Egy szó mint száz, a Windows XP minden bizonnyal az újságok címlapjára kerül, de fogadtatása a jelek szerint valószínűleg nem fogja megközelíteni az annak idején megjelent Windows 95-ét, amelyet a Windows 3.x után a PC-s szoftvervilág második mérföldköveként emlegetett a szakma.

Pedig a DOS végleges búcsúzásának jelentőségét figyelembevéve lehet, hogy az XP jobban megérdemelné a figyelmet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés