Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jobb klikk vészesen elviszi a processzoridőt a Windows XP-n

Laptop

A jobb klikk vészesen elviszi a processzoridőt a Windows XP-n

A javítás – a Microsoft szerint – túl komoly változtatásokat igényelne a kódban (ezért nem foglalkozik vele).

Végre a Microsoft is reagált (igaz, nem hivatalosan) arra a – figyelmesebb felhasználók számára nagyon is ismerős – jelenségre (hibára?), amely akkor mutatkozik, amikor Windows XP alatt egy file-ra úgy kattintunk az egér jobb gombjával (context menü előhívás), hogy előtte azt nem jelöltük ki normál, bal gombos kattintással.

Ekkor ugyanis – gépteljesítménytől és aktuális processzorfoglaltságtól függően – akár másodpercekre is 100%-ra ugrik az Explorer process processzorhasználata, sőt esetenként az egérkurzor-homokóra is jelzi a felhasználói beavatkozás lehetetlenségét, illetve a processzoridő-tartalék vészes (0-ra) visszaesését.

A probléma érdekessége, hogy csak Pentium III és Pentium 4, illetve AMD Athlon processzorral (Windows XP-t ilyen PC-k futtatnak a legtöbben) ellátott PC-ken sikerült előállítani.

A Microsoft szerint a javítás túl komoly változtatásokat igényelne a kódban – ez gyakorlatilag valószínűleg azt is jelenti, hogy nem foglalkozik, tehát a soron következő javítócsomagban, az SP2-ben sem találkozhatunk vele.

A megoldás tehát egyelőre az marad, hogy betartjuk a ˝hivatali utat˝, és először szépen kijelöljük a file-t, majd csak utána hívjuk elő a context menüt – vagy kivárjuk a sorunkat, amíg az Explorer ˝méltóztatik˝ leszállni a processzorról…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés