Connect with us

Hirdetés

technokrata

Számos újdonság várható az új PowerDVD-ben

Laptop

Számos újdonság várható az új PowerDVD-ben

November 12-én jelenik meg a CyberLink népszerű DVD-lejátszó programjának legújabb változata, a sok újdonságot kínáló PowerDVD XP 4.0.

Bár elvileg az új verziót kifejezetten a Windows XP operációs rendszer nyújtotta lehetőségek kiaknázására fejlesztették ki, a program minden gond nélkül fut régebbi Microsoft operációs rendszereken is (Windows 95 OSR2-től felfelé), valamint támogatja a Microsoft DirectX Video Acceleration-t. Az új változat az összes típusú DVD szabványon kívül a hagyományos audió, az MP3, illetve a VCD és SVCD lemezeket is képes kezelni.

Az új PowerDVD-ben helyet kapott egy DTS Digital Surround dekóder, amelyet a négycsatornás hangkártyák tulajdonosai fognak tudni kihasználni, de azoknak sem lesz okuk panaszra, akik csak két hangfallal rendelkeznek, ugyanis az SRS TruSurround XT technológia révén ők is virtuális térhatású hangzást élvezhetnek. Ezenkívül támogatott a Dolby Pro Logic II is, amely a régebbi, Dolby Pro Logic-os felvételek lejátszása esetén nyújthat minőségjavulást, mivel segítségével a sztereó hangsávokba kódolt extra információt teljes frekvenciatartományban hallgathatjuk (20Hz-től 20KHz-ig).

Lehetséges az új változatban a hangfalak helyzetének virtuális beállítása is a jobb hangzás érdekében (lásd a képet!), illetve bővítették a “képlopás” (screen capture) funkciót is. Kényelmesebb használatot tesz lehetővé az Auto-Resume Playback opció, amely révén, ha megszakítjuk a lejátszást valamilyen okból (például csöng a telefon), indítás után újra onnan folytatódik a film. Javították a lejátszó színszabályozási funkcióit, valamint a filmek egyes jeleneteire mutató “könyvjelzők” immáron szabadon exportálhatók és importálhatók. Apró újítás még, hogy a PowerDVD XP-ben kis és nagy skinek is használhatók az alap, illetve a bővített funkciók eléréséhez.

A PowerDVD XP 4.0 november 4-ig előrendelhető a cég weblapján, hivatalosan pedig november 12-én jelenik majd meg. Az alapcsomag ára 54,95 dollár, míg az egy távirányítót is magában foglaló deluxe változatért 74,95 dollárt kell fizetni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés