Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novemberben érkezik a SuSe Linux 7.3 magyar változata

Laptop

Novemberben érkezik a SuSe Linux 7.3 magyar változata

A jövő hónapban jelenik meg a SuSe népszerű, könnyen telepíthető és kezelhető Linux disztribúciójának legújabb, magyar nyelvű változata.

A fejlesztők elmondása szerint nagyfokú biztonság és stabilitás, valamint könnyed használat várja mindazokat, akik magyar nyelven szeretnék telepíteni és használni a Linuxot.

A SuSE Linux 7.3 a KDE grafikus munkakörnyezet 2.2.1-es verzióját tartalmazza. A sokrétű médiaformátumok könnyed kezelését annyiban egyszerűsíti a Konqueror file-kezelő, hogy a file-ok tartalmát azok megnyitása nélkül is automatikusan gyorsnézetben láthatjuk.

Ez különösen előnyös kép és grafika archívumok böngészésénél. Ezen felül a hangot, zenét tartalmazó file-okból automatikusan ízelítőt játszik a Konqueror, amint az egérrel a zenedarab neve fölé állunk. A Kooka névre hallgató grafikus lapolvasó-programmal sosem látott könnyedséggel olvashatjuk be írott dokumentációinkat, képeinket a számítógépbe.

A Linux alatti nyomtatás rejtelmeiben kevésbé jártas felhasználó most minden KDE alkalmazásban egységesen használhatja a Linux lpr illetve CUPS alapú nyomtatórendszerét.

A KDE irodai programcsomagja, a KOffice a stabilitás és a lehetőségek szempontjából is megerősödött. A KDE vezérlőközpontjában a munkaasztal kinézete vagy egy előre meghatározott témának megfelelően egy egérkattintással teljesen átvarázsolható, vagy az összes ikon, háttér, betűtípus, valamint minden stíluselem egyénileg beállítható.

Különleges szerepet kaptak a játékok a SuSE Linux 7.3-ban: aki akció, stratégiai vagy ügyességi játékokkal szívesen tölti idejét, ezek nagy választékát találja a CD-ken, természetesen egy fillér többletkiadás nélkül.

A biztonság kiemelkedő szerepet kapott a termékben. Akár otthon vagy a munkahelyen, a biztonságos számítógép használat szempontjait egyre kevésbé kerülhetjük el, ha nyugalommal szeretnénk a számítógépek adta előnyöket használni. A SuSE Linux 7.3-ba számos biztonsági támogatást építettek be. Már a telepítéskor aktivizálhatunk egy személyes tűzfalat, mellyel kivédhetők az esetleges támadásokat. A tűzfal beállításához egy kényelmes grafikus előtét áll rendelkezésre, így a kezdők is azonnal megvédhetik számítógépüket a nem kívánt hozzáférésektől.

A titkosított file-rendszernek köszönhetően a merevlemez vagy az egész számítógép eltulajdonításakor sem kerülhetnek idegen kézbe az adatok, mert a hagyományos jelszavas autentikáció mellett – melyet például a merevlemez kiszerelésével vagy egy CD-ről történő rendszerindítással a hozzáértő könnyedén megkerülhet – a titkosítás feloldásául szolgáló jelszó beadását semmilyen módon nem lehet megkerülni. Az Amavis névre hallgató víruskereső és a PGP alapú e-mail titkosítás további hatékony eszközök adataink védelmére.

A dobozban megtalálható egy magyar nyelven íródott Quick Install Manualt (rövid telepítési útmutató), a Beállítások és Alkalmazások kézikönyveket, valamint a sokak által várt Rendszerkézikönyvet. Az ingyenes telepítési segítség természetesen szintén magyarul áll azok rendelkezésére, akik elakadnának a telepítés és beállítások során. A SuSE Linux 7.3 magyar kiadása november elejétől kapható a boltokban. A termék ajánlott bruttó végfelhasználói ára 21900 Ft, mely magában foglal 7 CD-t, 5 kézikönyvet, valamint egy 90 napos ingyenes telepítési segítséget, ami a weben, e-mailben, faxon és telefonon is igénybe vehető.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés