Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét óriásit ugrott a brit LTE lefedettség

Dotkom

Ismét óriásit ugrott a brit LTE lefedettség

Míg egyes szolgáltatók még csak most állnak hozzá az LTE-hálózat kiépítésének, addig az EE már eléri a szigetország lakosságának a felét. Itthon mi a helyzet?

Február elsején írtuk: „Az Everything Everywhere nevű brit szolgáltató a lakosság 45 százalékát eléri a 4G-s mobilinternetjével.” Nos, azóta nagyot fordult a világ, itthon a T-Mobile-ból Telekom lett, a Vodafone kiszállna a Verizon Wireless-ből, a hazai szolgáltatók közül pedig csak egyetlen szolgáltató kötelezte el magát az LTE irányába.

eestore_620x340

Az EE, vagyis az Everything Everywhere jelenleg piacvezető Nagy-Britanniában, ha LTE-ről van szó, ugyanis csak nemrég kaptak frekvenciaengedélyt a többi nagy szolgáltatók a hálózatfejlesztésre a brit NMHH-tól. Az EE tegnap bejelentette, hogy immár a lakosság 50%-át elérte az LTE hálózat, ami nem azt jelenti, hogy a mező végében is óriási adatkapcsolati sebesség érhető el, de a nagyobb városok lakói már gondtalanul szörfölhetnek a neten. A frissen bekapcsolódott városok a következőek: Bradfor, Bingley, Doncaster, Dudley, Harpenden, Leicester, Lichfield, Loughborough, Luton, Reading, Shipley, St. Albans és West Bromwich. Június végére azonban (remélhetőleg) a felsorolás újabb 30 településnevet fog tartalmazni, vagyis az EE igyekszik minél hamarabb megvetni a lábát a városokban, mielőtt a többiek tennék ezt meg.

t-mobile lte lefedettseg 13-02-28

Itthon egyelőre még elég siralmas a helyzet, mint látható, a főváros és környéke egész jó lefedettséggel bír, de vidéken csak néhány nagyvárosban érhető el a csoda. A nyár miatt a Balaton egy része már szép lefedettséggel bír, de ezeken kívül csak négy nagyváros régiója bír LTE lefedettséggel. Örüljünk, hogy egyáltalán valaki foglalkozik ezzel itthon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés