Connect with us

technokrata

Virtuális bankkártyákat tesztel a Telenor

Dotkom

Virtuális bankkártyákat tesztel a Telenor

A projektben az Állami Nyomda szállítja és üzemelteti a biztonságtechnológiai infrastruktúrát, továbbá biztosítja a szükséges mobil alkalmazásokat és a szakértői támogatást.

A Telenor, a Mobil Tárca Szövetség alapító tagjaként 2012-ben tűzte ki célul NFC-alapú szolgáltatások – például mobilfizetés, hűségpontok nyilvántartása a telefon kereskedői terminálhoz érintésével – tesztelését közösen a piaci szereplőkkel és ügyfeleivel. Szakmai partnernek a Telenor az Állami Nyomdát választotta, amely az elmúlt évben kezdte meg a technológia biztonságos működését garantáló TSM (Trusted Service Manager) rendszerének kialakítását és ezzel egy időben hozta létre Mobil Fejlesztési Üzletágát. A Társaság a technológia terjesztését ösztönző nemzetközi szervezet, az NFC Forum tagjaként idén elsők között csatlakozott a Magyar Mobiltárca Szövetséghez is, melyben a TSM munkacsoport szakmai vezetőjeként aktívan együttműködik a hazai szolgáltatói szektor képviselőivel.

Az NFC tesztelése során a Telenor részt vesz a Mobiltárca Szövetség fogyasztói tesztprogramjában is, melynek célja a projektben részt vevő felhasználók számára a mobiltelefonokba épített, NFC alapú virtuális bankkártyák, hűségkártyák, és egyéb szolgáltatások elérhetővé tétele. A Szövetség pilot programjában pénzintézeti és különböző kereskedelmi szolgáltató partnerekkel együtt a gyakorlatban próbálják ki az új mobilfizetési és egyéb megoldásokat.

A Telenor Magyarország anyavállalata Norvégiában már több sikeres NFC tesztet hajtott végre a piac többi szereplőjével, melyeket mind a felhasználók, mind pedig a szolgáltatók pozitívan fogadtak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin