Connect with us
Hirdetés

technokrata

Nielsen: az Android a király, kullog a Windows Phone

Dotkom

Nielsen: az Android a király, kullog a Windows Phone

A kutatócég elemzése szerint több telefonon fut a korábbi Windows Mobile, mint Windows Phone. Persze csak Amerikában, de azért ez, mondjuk ki: gázos.

Abszolúte első helyen az Android a mag 51%-os piaci részesedésével az Egyesült Államokban, de ha csak a telefonokat nézzük és nem az operációs rendszereket, akkor az Apple iPhone-ja abszolút verhetetlen. Az összokostelefonok tulajdonosainak mindössze csak a 17%-a samsungos, míg a 14%-a HTC-t használ, 11%-uk pedig Motorolát. Az androidos készülékek 9% az egyéb kategória, melyben vidáman elfér az LG, a Sony vagy éppen a ZTE. Ezzel szemben minden harmadik okostelefon iPhone Amerikában, így bár statisztikailag nem az iOS a legnépszerűbb az országban, mégis az Apple terméke a legnépszerűbb.

A kanadai RIM elég sokat kapott ezen a héten is, késik a BlackBerry 10, a teljes képernyős telefonjai. Mégis ennek ellenére 9% az övé tudott maradni az amerikai okostelefont használók zsebéből. Ami igazán érdekes és egyben ellentmond Steve „mi jobbak vagyunk az Apple-nél” Ballmernek, az az, hogy a Windows Mobile, mely a 6.x sorozattal lett elbúcsúztatva, még mindig népszerűbb, mint a Windows Phone 7.x. Mindez annak ellenére, hogy már semmilyen támogatást nem kapnak a felhasználók Redmondtól, még mindig forgalomban vannak olyan készülékek, melyeken a régi Windows OS fut. Ezek legnagyobb része ráadásul HTC-n találhatók (2.9%), de van, aki még mindig Palm-ot használ (0.1%).  Ezzel el is érkeztünk a Windows Phone 7-hez, mely után már csak 0.9 százalékos Symbian és 0.6 százalékos Palm/WebOS található. Érdekesség, hogy a Nokia Lumia valahogy nem tud betörni, mert a három nagy WP7-es készülékgyártó közül neki van a legkisebb részesedése a mobil OS-ből. A szerény 1.3%-os piaci részesedésből a Samsung és a HTC egyaránt fél-fél százalékot magáénak tudhat, míg a Nokia csupán 1000 amerikai oksotelefonos közül csak háromnak található meg a zsebében.

Nyár végére a kép jelentősen módosulni látszik, hiszen nemrég jelent meg az Államokban a Samsung csúcsragadozója, a Galaxy S III. A válaszra se kell sokáig várni, ugyanis jön az új iPhone ősszel, az Amazon első sajátmárkás okostelefonja, plusz ráadásként pedig augusztus végén bemutatják a Samsung Galaxy Note II-t is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés