Connect with us

technokrata

Jövőre elindul a mobiltárca szolgáltatás

Dotkom

Jövőre elindul a mobiltárca szolgáltatás

Átalakíthatja a pénzügyi tranzakciókat a mobiltárca szolgáltatás elterjedése; a technológia immár készen áll a magyarországi kereskedelmi célú bevezetésre.

A Mobiltárca Szövetség kiemeli, hogy Magyarország az elsők között indíthatja el a mobil NFC (near field communication – rövid hatótávú rádiófrekvenciás szabvány) technológián alapuló szolgáltatásokat. Az NFC segítségével a pénzügyi tranzakciók mobilizálódhatnak, a plasztikkártyák “beköltözhetnek” az okostelefonba. Egy év múlva már több mint félmillió ilyen telefon lesz a hazai előfizetők kezében, amelyekkel legalább 20 ezer helyen lehet majd fizetni – prognosztizálja a szövetség. Kiemelik, hogy a fogyasztóknak pedig 2013 első negyedévében válik elérhetővé a szolgáltatás.

A Mobiltárca Szövetség rámutat: a mobil NFC megoldások alapjaiban változtatnak vásárlói szokásokon: a technológia segítségével a vásárló érintés nélkül, másodpercek alatt és egy eszközön juthat többletinformációkhoz a termékekről és akciókról, a kuponok gyűjtését és beváltását pedig sokkal egyszerűbben intézheti. “Mindent egy kézből, az okostelefonnal” – emeli ki a szövetség.

A Magyar Mobiltárca Szövetség 2011 júniusában alakult a Magyar Telekom, a Vodafone, a Telenor, az OTP, a Mastercard és a SuperShop összefogásával. A szövetség célja egyebek között az innovatív, mobil NFC technológiára alapuló fizetési megoldások, rendszerek és szolgáltatások elterjedésének előmozdítása, az ezzel kapcsolatos szakmai irányelvek kialakítása, a szakmai színvonal  folyamatos fejlesztése, valamint a technológia mögött lévő platform egységesítése. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin