Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövőre elindul a mobiltárca szolgáltatás

Dotkom

Jövőre elindul a mobiltárca szolgáltatás

Átalakíthatja a pénzügyi tranzakciókat a mobiltárca szolgáltatás elterjedése; a technológia immár készen áll a magyarországi kereskedelmi célú bevezetésre.

A Mobiltárca Szövetség kiemeli, hogy Magyarország az elsők között indíthatja el a mobil NFC (near field communication – rövid hatótávú rádiófrekvenciás szabvány) technológián alapuló szolgáltatásokat. Az NFC segítségével a pénzügyi tranzakciók mobilizálódhatnak, a plasztikkártyák “beköltözhetnek” az okostelefonba. Egy év múlva már több mint félmillió ilyen telefon lesz a hazai előfizetők kezében, amelyekkel legalább 20 ezer helyen lehet majd fizetni – prognosztizálja a szövetség. Kiemelik, hogy a fogyasztóknak pedig 2013 első negyedévében válik elérhetővé a szolgáltatás.

A Mobiltárca Szövetség rámutat: a mobil NFC megoldások alapjaiban változtatnak vásárlói szokásokon: a technológia segítségével a vásárló érintés nélkül, másodpercek alatt és egy eszközön juthat többletinformációkhoz a termékekről és akciókról, a kuponok gyűjtését és beváltását pedig sokkal egyszerűbben intézheti. “Mindent egy kézből, az okostelefonnal” – emeli ki a szövetség.

A Magyar Mobiltárca Szövetség 2011 júniusában alakult a Magyar Telekom, a Vodafone, a Telenor, az OTP, a Mastercard és a SuperShop összefogásával. A szövetség célja egyebek között az innovatív, mobil NFC technológiára alapuló fizetési megoldások, rendszerek és szolgáltatások elterjedésének előmozdítása, az ezzel kapcsolatos szakmai irányelvek kialakítása, a szakmai színvonal  folyamatos fejlesztése, valamint a technológia mögött lévő platform egységesítése. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés