Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha lassú a mobilnet, vált az ügyfél

Dotkom

Ha lassú a mobilnet, vált az ügyfél

A mobil szolgáltató váltás egyik legfőbb oka a mobil-szélessávval való elégedetlenség a Nokia Siemens által végzett felmérés szerint.

A 17 országban, 16.000 válaszadóval elvégzett felmérés  alapján  azok az előfizetők váltanak legtöbbször szolgáltatót, akik gyakran használják a mobil-szélessávú szolgáltatásokat. A megkérdezettek 40 százaléka gyakori használója a fejlett szolgáltatásoknak, több mint felük váltott szolgáltatót az elmúlt években. További 40 százalékuk pedig a következő 12 hónapban tervez váltást.

A Nokia Siemens Networks megbízásából készített éves ügyfélmegszerzési és ügyfélmegtartási felmérés rámutatott, hogy a mobil-szélessáv minőségének hatása az ügyfélmegtartásra jelentősen növekedett 2011-ben. Míg 2010-ben a hálózati lefedettség és a hangminőség volt a legfontosabb kritérium ebből a szempontból, addig 2011-ben már felsorakozott melléjük a szélessáv minősége is.

A jelentés szerint az ügyfelek a következő néhány év legfontosabb szolgáltatásaként értékelték a mobil-szélessávot.A felmérés arra is rávilágított, hogy az okostelefonnal rendelkező előfizetők számának növekedésével a jövőben a szélessávú előfizetői réteg lesz a legreprezentáltabb. A fejlettebb piacokon drasztikusan, 34 százalékkal növekedett ez a felhasználói szegmens 2011-ben, s tagjainak több mint fele 35 év alatti. A felmérés szerint ezen felhasználók 60 százaléka már elvárja a tökéletes minőségű szélessávú hálózatot még akkor is, ha az kicsit többe kerül, 45 százaléka pedig kész fizetni olyan extra mobilszolgáltatásokért, mint a biztonsági csomagok vagy a helymeghatározás alapján működő GPS-alapú szolgáltatások.

A válaszadók a fejlett piacokról, Egyesült Királyság, USA, Németország, Japán, Dél-Korea, Svájc és Ausztria, a fejlődő piacokról, Brazília, Kolumbia, Lengyelország, Oroszország és Törökország, valamint a feltörekvő piacokról, Kína, India, Kenya, Mexikó és Marokkó kerültek ki. (MTI)

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés