Connect with us

technokrata

Nokia Lumia 800: megerőszakolva

Kütyük

Nokia Lumia 800: megerőszakolva

Ha már a magyar Lumiákra nem jön frissítés az akku-problémák megoldására, megmutatjuk hogyan csináld magad.

Több mint két hete jelent meg a hír, miszerint megjelent az, javított új szoftver a Nokia csúcstelefonjához, mellyel a tragikus akkumulátor üzemidő problémát orvosolta a gyártó. Sajnos a frissítés a saját készülékem frissítései között azóta sem jelentkezett, pedig vártam, mint a messiást. Megoldottam hát magam, íme.

Az alábbiakban lépésről lépésre megmutatom, hogy mindenféle különösebb számítástechnikai tudás nélkül hogyan háromszorozhatjuk meg Lumia 800-asunk akkumulátorának üzemidejét.

Amire szükségünk lesz:

Legújabb Zune szoftver letöltve a PC-nkre (http://go.microsoft.com/?linkid=9753463)

WP7 update tool (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=751891&d=1318801790)

WP7 update cab sender tool (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=751892&d=1318801790)

Az új, 12070-es szoftver maga (http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/dflt/2012/03/pr12_oemupdate.cab.pks_33f6e72c7916dcdfca7f8d2c8a89fb00e49b2dbf.cab)

A frissítés menete:

1, Először is győződjünk meg arról, hogy a legújabb Zune van a gépünkön és be van állítva, hogy szinkronizálja a telefonunkat. Ehhez már az első lépésben csatlakoztassuk a Lumiát a géphez USB-n keresztül.

2. A WP7 update tool-t kicsomagolva – mondjuk Winrarral – telepítsük azt. Az x86-tal kezdjük, aztán ha nem megy fel, akkor az x64-est próbáljuk. Ez utóbbi a 64 bites Windows-okra készült, a legegyszerűbb, ha mindkettőt kipróbáljuk, egyik tuti menni fog (egyszerűbb talán, mint kideríteni sokaknak, hogy milyen Windows van fent.

3. Csomagoljuk ki a WP7 update cab sender tool-t is egy mappába

4. A szoftvert magát tartalmazó fájlt NE csomagoljuk ki, hanem a WP7 update cab sender mappájába másoljuk bele

5. Indítsuk el a WP7 update cab sender mappájában lévő WP7 Update Cab Sender programot.

Ezt követően egy DOS-os ablak fog megjelenni, ahol egy S betű lenyomását követően megkezdődik a frissítés. A telefon újra fog indulni, és jelezni fogja, hogy éppen hol tart a frissítésben, kb 10 percig tart az egész folyamat. Fontos, hogy a frissítés során ne húzzuk ki, nyomkodjuk a telefont, a gépen is minimális esélyt adjunk arra, hogy az lefagyjon, vagy megálljon.

A frissítést követően minden tartalmunk megmarad, nem veszik el se a telefonkönyvből semmi, se csengőhang, se semmilyen tartalom, és továbbra is magyar nyelven fog tudni működni a készülék. Egyedül az akkumulátor üzemideje lesz nagyságrendekkel jobb: 3G-n kettő, 2G-n akár három napig fog tudni működni a készülék a mostani egynapos maximumok helyett. Ha sikerrel jártunk, akkor az alábbi verziókat kell látnunk (magyarul) a beállítások/névjegy/további infóban:Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu