Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia Lumia 800: megerőszakolva

Kütyük

Nokia Lumia 800: megerőszakolva

Ha már a magyar Lumiákra nem jön frissítés az akku-problémák megoldására, megmutatjuk hogyan csináld magad.

Több mint két hete jelent meg a hír, miszerint megjelent az, javított új szoftver a Nokia csúcstelefonjához, mellyel a tragikus akkumulátor üzemidő problémát orvosolta a gyártó. Sajnos a frissítés a saját készülékem frissítései között azóta sem jelentkezett, pedig vártam, mint a messiást. Megoldottam hát magam, íme.

Az alábbiakban lépésről lépésre megmutatom, hogy mindenféle különösebb számítástechnikai tudás nélkül hogyan háromszorozhatjuk meg Lumia 800-asunk akkumulátorának üzemidejét.

Amire szükségünk lesz:

Legújabb Zune szoftver letöltve a PC-nkre (http://go.microsoft.com/?linkid=9753463)

WP7 update tool (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=751891&d=1318801790)

WP7 update cab sender tool (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=751892&d=1318801790)

Az új, 12070-es szoftver maga (http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/dflt/2012/03/pr12_oemupdate.cab.pks_33f6e72c7916dcdfca7f8d2c8a89fb00e49b2dbf.cab)

A frissítés menete:

1, Először is győződjünk meg arról, hogy a legújabb Zune van a gépünkön és be van állítva, hogy szinkronizálja a telefonunkat. Ehhez már az első lépésben csatlakoztassuk a Lumiát a géphez USB-n keresztül.

2. A WP7 update tool-t kicsomagolva – mondjuk Winrarral – telepítsük azt. Az x86-tal kezdjük, aztán ha nem megy fel, akkor az x64-est próbáljuk. Ez utóbbi a 64 bites Windows-okra készült, a legegyszerűbb, ha mindkettőt kipróbáljuk, egyik tuti menni fog (egyszerűbb talán, mint kideríteni sokaknak, hogy milyen Windows van fent.

3. Csomagoljuk ki a WP7 update cab sender tool-t is egy mappába

4. A szoftvert magát tartalmazó fájlt NE csomagoljuk ki, hanem a WP7 update cab sender mappájába másoljuk bele

5. Indítsuk el a WP7 update cab sender mappájában lévő WP7 Update Cab Sender programot.

Ezt követően egy DOS-os ablak fog megjelenni, ahol egy S betű lenyomását követően megkezdődik a frissítés. A telefon újra fog indulni, és jelezni fogja, hogy éppen hol tart a frissítésben, kb 10 percig tart az egész folyamat. Fontos, hogy a frissítés során ne húzzuk ki, nyomkodjuk a telefont, a gépen is minimális esélyt adjunk arra, hogy az lefagyjon, vagy megálljon.

A frissítést követően minden tartalmunk megmarad, nem veszik el se a telefonkönyvből semmi, se csengőhang, se semmilyen tartalom, és továbbra is magyar nyelven fog tudni működni a készülék. Egyedül az akkumulátor üzemideje lesz nagyságrendekkel jobb: 3G-n kettő, 2G-n akár három napig fog tudni működni a készülék a mostani egynapos maximumok helyett. Ha sikerrel jártunk, akkor az alábbi verziókat kell látnunk (magyarul) a beállítások/névjegy/további infóban:



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés