Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung letaszította a trónról az Apple-t

Dotkom

A Samsung letaszította a trónról az Apple-t

A legnagyobb okostelefon beszállító címet a 3. piaci negyedév alapján egyértelműen a dél-koreai manufaktúra nyerte.

A Strategy Analytics táblázatából kitűnik, hogy a Samsung 27.8 millió eszközt szállított ki július és szeptember között, eközben az Apple “csupán” 17.1 millió iPhone-t, a Nokia pedig 16.8 millió telefont. Vélemények szerint az bújhat meg a Nokia-val majdnem egyenértékű eladás mögött, hogy az emberek az iPhone 5-öt várták, ami végül 4S lett, és nem akartak az árzuhanás előtt nagyot bukni az iPhone 4 megvételével. A jelentés a Samsung piaci negyedévének eredménye után jelent meg, mely szerint a Samsung profitja 23%-ot esett, köszönhető a memória chipek árzuhanásának. A telefonok eladásából befolyt bevétel viszont megduplázódott az elmúlt negyedévben a Galaxy családnak köszönhetően. A Samsung az Apple-vel való kálváriája ellenére meggyőző kampányokat folytatott világszerte, telefonjaik elegánsak, az Android népszerű és emlékezetes al-márkákat is létrehoztak, így célozván meg a különböző korosztályokat és a nemeket.

Az elmúlt negyedévben (Q3) összesen 117 millió okostelefont értékesítettek a világon, amely a tavalyi év ezen időszakához képest 44%-os növekedést jelent (egyrészt több a modell, olcsóbbak lettek a régebbi telefonok és eleve sok telefon már a megjelenésekor az alsó-középkategóriát célozza meg). A Nokia viszont közel 20 százalékos piaci veszteséget kénytelen elkönyvelni, a tavalyi év 33%-os piaci részesedéséhez képest jelenleg annak csak kis szeletét, 14.4 százalékát birtokolja. A Strategy Analytics szerint ez azért történhetett meg, mert átállnak a Symbianról Windows Phone-ra, és ez nagy kihívást jelent erre az évre a finn gyártónak. Persze az se tett jót a vállalatnak, hogy idejekorán bejelentette a Microsofttal való együttműködést, majd bármilyen prototípus bemutatása nélkül közölte, hogy leállnak a Symbiannal és a MeeGo-val is. Így kinek kell egy haldokló operációs rendszer?

A Q4-es (karácsonyi időszak – október-december) időszak is hasonló izgalmakban fog bővelkedni, mivel október elején megjelent a 4S, melyből rekord mennyiség fogyott, novemberben jön a Samsung Galaxy Nexus és a Nokia is bemutatta Windows Phone-os telefonjait (Lumia 800 és 710), melyek szintén novemberben kerülnek a szolgáltatók repertoárjába.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés