Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szlovákia közel két harmada aktív internethasználó

Dotkom

Szlovákia közel két harmada aktív internethasználó

Szlovákia lakosságának 59.2 százaléka, aktív internethasználó, tehát havonta legalább egy alkalommal valamilyen célra használja a világhálót.

A TNS Slovakia ügynökség országos felmérése szerint valamivel ritkábban a lakosság 2,3 százaléka használja az internetet, míg 38,5 százaléknak egyelőre semmiféle tapasztalata nincs a világhálóval. A felmérés eredménye reprezentatívnak tekinthető, mert országos mintán készítették 1006, tizenöt évesnél idősebb személy megkérdezésével.
Az átlagosnál aktívabb internethasználók a 39 éven aluli emberek, a magasabb végzettséggel rendelkező egyének, illetve Pozsony és környékének lakói. Az átlagosnál kevésbé használják a világhálót az 50 éven felüliek, illetve az alacsonyabb végzettségűek. Az aktív internetezők döntő többsége – 93 százalék – otthonában szörföl a világhálón. Munkahelyén a netet a megkérdezettek 33,2 százaléka használja rendszeresen, 20,6 százalék barátoknál vagy ismerősöknél, míg 18,5 százalék többnyire az iskolában netezik. Az internettel nem rendelkezők 17,5 százaléka azt nyilatkozta, hogy egy éven belül szeretne rákapcsolódni a világhálóra. Ennek a csoportnak több mint fele – 52,7 százalék – viszont azt állította, nem érzi szükségét az internetnek, és egyáltalán nem is tervezi bevezetését lakásába.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés