Connect with us

technokrata

Visszatér a Winamp! Teljesen új formát kap a zenelejátszó

winamp

Dotkom

Visszatér a Winamp! Teljesen új formát kap a zenelejátszó

Visszatér a Winamp! Teljesen új formát kap a zenelejátszó

Állítólag még mindig léteznek olyan emberek, akik használják!

Élesedett az új weblapja, ám egyelőre nagy a titkolózás.

Az okostelefonos zenehallgatás és a zenestreamelés alapjaiban változtatták meg a zenehallgatási szokásokat. Ennek az egyik első áldozata a legendás Winamp zenelejátszó alkalmazás volt, az internetről MP3-akat letöltögetős időkben tízmilliók használták világszerte az ingyenes változatát, plusz extra funkciókkal ellátott Pro verzió is volt belőle. A szoftvert több évnyi hanyagolás után 2014-ben felvásárolta a belga Radionomy, és teljesen újragondolt formában már 2019-ben vissza kívánta hozni.

Ismeretlen oknál fogva ez nem valósult meg, ráadásul azóta teljes csend honolt a Winamp háza táján, azonban most megváltozni látszik a helyzet, a nemrég élesített új weblapja alapján hamarosan debütál az újragondolt alkalmazás. A jelek szerint klasszikus médialejátszó helyett egy elsősorban podcastek és internetes rádiók hallgatására kitalált szoftver lesz, amely nagy hangsúlyt kíván fektetni az előadók és a közönségük összekapcsolására.

A PROFILVÁLTÁS ÉRTHETŐ, AZ EREDETI WINAMP HALÁLÁT A KLASSZIKUS ZENEJÁTSZÓK IRÁNTI ÉRDEKLŐDÉS ZUHANÓREPÜLÉSBE KERÜLÉSE OKOZTA, NEM MAGÁVAL A PROGRAMMAL VOLT PROBLÉMA.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu