Connect with us

technokrata

A YouTube elrejti a dislike-ok számát

youtube

Dotkom

A YouTube elrejti a dislike-ok számát

A YouTube elrejti a dislike-ok számát

Állítása szerint elsősorban a kisebb tartalomkészítőket próbálja óvni.

Nagy jelentőségű változtatás általános bevezetését jelentette be a YouTube, hamarosan minden csatorna esetében elrejti majd a videókra érkezett nem tetszik visszajelzések számát a nyilvánosság elől. Az érték publikus kijelzését nem lehet majd visszakapcsolni, de a nem tetszik gomb megmarad, a tartalomkészítők továbbra is látják majd a mozgóképeikre érkezett negatív reakciók számát.

A YouTube szerint a lépéssel elsősorban a kisebb csatornák házigazdáit próbálja meg védeni a zaklatási hadjáratoktól, a nem tetszikek számának év eleji tesztelését követően ugyanis az volt a benyomás, hogy ez civilizáltabbá teheti az alkotók és a nézők közti interakciókat. Sokak által nem ismert érdekesség, hogy a tetszikek és nem tetszikek számának nyilvános megjelenítését már évek óta kikapcsolhatják a videósok, bár látszólag a többségük nem él ezzel a lehetőséggel.

A negatív visszajelzések számának végleges elrejtése természetesen kritikákat váltott ki, egyes esetekben a tetszikek és nem tetszikek száma és aránya nagyon hasznos a videókban látható és hallható információk hitelességének gyors megítélésében, már ha organikus módon érkeztek a visszajelzések. A számok elrejtése miatt nehezebbé válhat annak a megítélése, hogy érdemes-e időt szánni a betöltött videó megtekintésére, mennyire lehet adni a tartalmának hitelességére.

A YOUTUBE SZÁMÁRA EZ NEM GOND, HISZEN A NÉZŐK  ÍGY KÉNYTELENEK LESZNEK MÉG TÖBB IDŐT ELTÖLTENI A SZOLGÁLTATÁS HASZNÁLATÁVAL.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu