Connect with us

technokrata

Indulásra készen a Google Fuchsia OS

Dotkom

Indulásra készen a Google Fuchsia OS

Indulásra készen a Google Fuchsia OS

Elsőként a Nest Hub okoskijelzőre érkezik meg a vadiúj rendszer.

Váratlan fejlemény történt a Google háza táján, a vállalat megkezdte a legalább 2016 óta fejlesztett Fuchsia operációs rendszerének lassú elérhetővé tételét az annak idején Google Home Hub néven debütált, később pedig Nest Hubra átkeresztelt okoskijelzőjére.

Első körben csak az előzetes szoftververziók tesztelésére kitalált programban résztvevők kapják meg a Fuchsiát, de a vállalat várhatóan néhány hónap múlva minden ügyfélnél átállítja rá a kütyüt. Ezt a felhasználók jó eséllyel észre sem veszik majd, mivel a friss szoftver pontosan ugyanúgy néz ki és működik, mint ami jelenleg fut az okoskijelzőjükön.

A Fuchsia OS rendkívül szokatlan olyan szempontból, hogy semmiféle már meglévő szoftverre sem épül, valóban teljesen nulláról írták meg, egy Zircon nevű mikrokernelt használ. Az Android és Chrome termékekért is felelős Hiroshi Lockheimer 2019-ben leginkább egy kísérletként jellemezte, amelynek fő céljait a tanulás és a tapasztalatszerzés jelentik.

ETTŐL FÜGGETLENÜL A FUCHSIÁVAL EGY PIACRA KERÜLŐ TERMÉKEKEN TÉNYLEGESEN HASZNÁLHATÓ, BIZTONSÁGOS, KÖNNYEN FRISSÍTHETŐ, INKLUZÍV ÉS PRAGMATIKUS RENDSZERT KÍVÁNTAK LÉTREHOZNI.

Egyelőre nem világos, hogy mit tartogat a jövő a Fuchsia számára, de 2018-ban például a Pixelbook laptopon is biztosan tesztelte a Google, majd később javaslatok készültek az androidos és linuxos alkalmazásokkal való kompatibilissé tételére. Akármi is történjék, az újdonság Nest Hubon való elérhetővé tétele garantáltan csak egy nagyon hosszú út kezdete, okostelefonokon, táblagépeken és laptopokon biztosan nem mostanában fogja leváltani a széles körben használt operációs rendszereket.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu