Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indulásra készen a Google Fuchsia OS

Dotkom

Indulásra készen a Google Fuchsia OS

Indulásra készen a Google Fuchsia OS

Elsőként a Nest Hub okoskijelzőre érkezik meg a vadiúj rendszer.

Váratlan fejlemény történt a Google háza táján, a vállalat megkezdte a legalább 2016 óta fejlesztett Fuchsia operációs rendszerének lassú elérhetővé tételét az annak idején Google Home Hub néven debütált, később pedig Nest Hubra átkeresztelt okoskijelzőjére.

Első körben csak az előzetes szoftververziók tesztelésére kitalált programban résztvevők kapják meg a Fuchsiát, de a vállalat várhatóan néhány hónap múlva minden ügyfélnél átállítja rá a kütyüt. Ezt a felhasználók jó eséllyel észre sem veszik majd, mivel a friss szoftver pontosan ugyanúgy néz ki és működik, mint ami jelenleg fut az okoskijelzőjükön.

A Fuchsia OS rendkívül szokatlan olyan szempontból, hogy semmiféle már meglévő szoftverre sem épül, valóban teljesen nulláról írták meg, egy Zircon nevű mikrokernelt használ. Az Android és Chrome termékekért is felelős Hiroshi Lockheimer 2019-ben leginkább egy kísérletként jellemezte, amelynek fő céljait a tanulás és a tapasztalatszerzés jelentik.

ETTŐL FÜGGETLENÜL A FUCHSIÁVAL EGY PIACRA KERÜLŐ TERMÉKEKEN TÉNYLEGESEN HASZNÁLHATÓ, BIZTONSÁGOS, KÖNNYEN FRISSÍTHETŐ, INKLUZÍV ÉS PRAGMATIKUS RENDSZERT KÍVÁNTAK LÉTREHOZNI.

Egyelőre nem világos, hogy mit tartogat a jövő a Fuchsia számára, de 2018-ban például a Pixelbook laptopon is biztosan tesztelte a Google, majd később javaslatok készültek az androidos és linuxos alkalmazásokkal való kompatibilissé tételére. Akármi is történjék, az újdonság Nest Hubon való elérhetővé tétele garantáltan csak egy nagyon hosszú út kezdete, okostelefonokon, táblagépeken és laptopokon biztosan nem mostanában fogja leváltani a széles körben használt operációs rendszereket.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés