Connect with us

technokrata

Vége lehet a facebookos klikkvadászatnak?

Dotkom

Vége lehet a facebookos klikkvadászatnak?

Hamarosan szűrni fogja a Facebook a nem megfelelő oldalakat.

Elképzelhető, hogy hamarosan eltűnhetnek a Facebookról a klikk- és lájkvadász tartalmak. Mindez annak köszönhető, hogy a közösségi oldal bejelentette, hogy a rövidesen változtatnak azon az algoritmuson, amely a hírfolyam tartalmáért felel.

facebookpolitics-680x365_c

 

Lényegében az történik majd, hogy a rendszer ezentúl figyelemmel kíséri majd, hogy a mobilos instant cikkek megnyitásakor egy adott felhasználó mennyi ideig tartózkodik azon a linken amire rákattintott, ha pedig ez az idő szinte minden esetben rendkívül rövid, akkor úgy érzékeli, hogy pusztán klikkvadász anyagról van szó.

Emellett az algoritmus azt is számításba veszi, hogy mennyire sokszínűek az adott oldalon lévő posztok, így kizárva az egymás után felbukkanó, lájkolásra buzdító tartalmakat. A Facebook szerint így a jövőben még pontosabb képet kaphatnak arról, hogy mi érdekli a felhasználókat. A közösségi oldal a közleményében azt is kiemelte, hogy a céljuk elsősorban az, hogy a látogatók ne egyetlen helyről tájékozódjanak, hanem ehelyett több, hasznos oldalról szerezzék meg az őket érdeklő információkat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin