Connect with us

technokrata

Gigavásárlásra készül az Apple?

Dotkom

Gigavásárlásra készül az Apple?

Elképzelhető, hogy az Apple TV érdekében bevásárolná magát a kaliforniai gyártó a Time Warner-be.

Azt már régóta hallhatjuk, hogy az Apple aktívan foglalkozik a televíziós streamszolgáltatók piacára való belépéssel, ám mindeddig nem sikerült egyezségre jutniuk a filmstúdiókkal. Mivel a kaliforniai gyártó egyre nagyobb szerepet szán az Apple TV-nek (ezt jelzi, hogy 2015-ben teljesen új modellt dobtak piacra), ezért már egyre égetőbb szükségük lenne egy megfelelő szolgáltatás elindítására. Ez nem is meglepő, hiszen az olyan konkurens, mint például a Netflix már lassan az egész világon elérhető, ezzel szemben pedig semmit nem tudnak felmutatni.

apple-money-logo

Ebből a szempontból emlékezetes az Apple Music esete, hiszen a kaliforniai vállalat az olyan konkurensek, mint a Spotify vagy a Pandora után csak évekkel dobta piacra a saját szolgáltatását, így, bár a felhasználók száma stabilan növekszik, még mindig messze elmaradnak a versenytársaktól. Épp ezért jöhet most kapóra nekik a Time Warner problémája, hiszen a vállalatnak meredeken esnek a részvényei, ezért a befektetők és a részvényesek most azt próbálják elérni a vezetőségnél, hogy egy nagyobb részvénycsomagot dobjanak piacra. Ez pedig azt jelenti, hogy most soha nem látott lehetősége nyílhat a kaliforniai vállalatnak, hogy olcsón tulajdonrészt szerezzen a Time Warner-ben.

Az azért biztos, hogy az Apple konkurensei is szemet vetettek a lehetőségre, de a kaliforniai vállalat jelenlegi, 200 milliárd dolláros készpénztartalékával várhatóan túl tudja licitálni a többieket. A Time Warnerben szerzett tulajdonrész biztosan jótékony hatással lenne az Apple TV szolgáltatáskínálatára, hiszen a stúdióhoz többek között olyan neves sorozatok tartoznak, mint például a Trónok Harca vagy épp a Szezám utca, illetve természetesen több száz, ismert film is.  Természetesen sem az Apple, sem a Time Warner nem nyilatkozott az ügyben.

Forrás: iMagazinSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin