Connect with us

technokrata

Modernizáció az adatmentésben

Dotkom

Modernizáció az adatmentésben

A Barracuda piacvezető tárolási megoldásai már Magyarországon is elérhetőek.

Barracuda Networks, Inc. (NYSE: CUDA), a felhőhöz kapcsolódó biztonsági és tárolási megoldások egyik vezető szállítója hazai bemutatkozó sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Magyarországon is elérhetővé vált tárolási termékportfóliója, mely magában foglalja a Barracuda Backup és Barracuda Message Arciver eszközöket. A Barracuda tárolási megoldásai költséghatékony, integrált lehetőséget nyújtanak a kritikus fontosságú üzleti adatok backup és archiválási folyamatainak optimalizálására.

Változóban az adatvédelmi piac

A vállalatok nagy része hatékony és megfizethető módon kívánja védeni az érzékeny információit, ezért az adatvédelem kiemelt területnek számít az IT szervezetek döntéshozóinak szemében. Az IT-piacon zajló trendek, köztük a cloud computing, a virtualizáció, a mobileszközök elterjedése, és az ennek eredményeként bekövetkezett adatrobbanás az üzleti backup folyamatok átalakítását idézik elő. A növekvő és változó igények kielégítésére egyre szélesebb körben alkalmazzák az integrált PBBA rendszereket (PBBA: Purpose-Built Backup Appliance = dedikált mentési-helyreállítási eszköz). Ezt támasztja alá az IDC 2013 utolsó negyedévéről közzétett PBBA-piaci jelentése, amely szerint a mentési célból épített megoldásokat gyártó vállalatok 9,7 százalékos, összesen 962,4 millió dolláros éves növekedésről számoltak be.

A Barracuda piacvezető biztonsági és tárolási megoldásai eszköz, virtuális eszköz, felhőalapú illetve hibrid telepítési lehetőségeket kínálnak. Az IDC jelentése szerint 2013-ban a Barracuda vezette az integrált PBBA eszközök piacát 53,5 százalékos részesedéssel, és az elemző cég hasonló lendületet prognosztizál a gyártó számára a jövőre nézve is. A vállalat egyik legfontosabb megkülönböztető előnye versenytársaival szemben az, hogy egy csomagban kínálja a helyi készüléket és a felhőalapú védelmet.

Barracuda_Logo_4C

Egyszerű, megfizethető backup és archiválás

A Barracuda tárolási megoldásai könnyen kezelhető és költséghatékony lehetőséget kínálnak a vállalatok számára a tárolási folyamatok optimalizálására és az adatok védelmére, felhasználónkként vagy szerverenként fizetendő díjak nélkül.

A Barracuda Backup integrált mentési és helyreállítási megoldás magában foglal minden szükséges elemet az adatok biztonságos tárolásához, beleértve a szoftvert, a tárhelyet és a felhőalapú technológiát. Az eszköz akár ötvenszer hatékonyabb tárolást biztosít a deduplikációnak köszönhetően, és a felhőbe vagy a privát helyre történő replikációt is lehetővé teszi.

A Barracuda széles kínálatában egyaránt megtalálhatók az 500 GB helyi tárterülettel rendelkező, kisvállalkozásoknak szánt eszközök, mint a 100 TB-os készülékek, amelyek az adatközpontokat is képesek kiszolgálni. A szervezetek változó informatikai környezeteihez alkalmazkodva a megoldás egyszerre képes gondoskodni a fizikai szerverek, illetve a VMware és Hyper-V környezetek pillanatkép-alapú és részletes mentéséről. A telepített Cloud LiveBoot szolgáltatás lehetővé teszi a VMware virtuális gépek közvetlenül a mentésből való indítását a helyi szerverek vagy elsődleges tárolók adatvesztése esetén. Továbbá az adatok a felhőalapú Copy (www.copy.com) fájlszinkronizáló és –megosztó szolgáltatáson keresztül is elérhetőek.

A Barracuda Message Archiver az e-mailek egyszerű megőrzésében, helyreállításában és exportálásában segíti a vállalatokat olyan képességek alkalmazásával, mint az egyszeres tárolási módszer, az üzenetek tömörítése és a csatolmányok eltávolítása. A megoldáshoz elérhető Microsoft Outlook bővítmény, mobil alkalmazások és intuitív központi menedzsment rendszer révén a felhasználók bármikor, bárhonnan hozzáférnek archívumaikhoz a böngészőből, Outlook szoftverből és iOS vagy Android rendszerű okostelefonokról egyaránt. A termék a tömörítési és deduplikációs technológiák alkalmazásával minimálisra csökkenti a tárolt e-mailek méretét, így kiterjeszti a levelezőszerverek kapacitását. Emellett különféle megfelelőségi előírások és iparági szabványok követelményeinek teljesítését is támogatja. Ezen felül az e-mail archiváló megoldás a  Barracuda Backup szolgáltatásaival is kombinálható, illetve a Copy felületre való exportálással a fájlok gyorsan elérhető válnak a katasztrófa-helyreállítást követően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin