Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jony Ive: “Olcsó eszközökkel vagyunk körülvéve”

Dotkom

Jony Ive: “Olcsó eszközökkel vagyunk körülvéve”

Az Apple formatervezője szerint az emberek nem elég igényesek az őket körülvevő dolgokra.

Kétségtelen tény, hogy az Apple már több ízben is megreformálta a technológiai ipart. Az 1984-ben bemutatkozott Macintosh után az iPod, az iPhone és az iPad is alaposan felforgatta az állóvizet. Utóbbi három stílusos formaterve nem máshoz, mint Jony Ive-hoz kötődik. A brit dizájner hosszú ideje “burokban él”, gyakorlatilag alig láthatjuk őt nyilatkozni vagy nyilvános rendezvényeken megjelenni.

jonathaniveparty_2227253b

A Sunday Times azonban volt olyan szerencsés, hogy velük kivételt tett, így egy hosszú riportban olvashatjuk el miként vélekedik a világról az Apple egyik kultikus figurája. Ive szerint ” olcsó, gyengén elkészített eszközökkel vagyunk körülvéve”.  Szerinte ez azért van, mert az “embereket egyszerűen nem érdekli, pontosan úgy, ahogy azokat sem, akik elkészítették”.

Ive szerint a formatervezés nem csupán esztétika, hanem egy győzelem is egyben a tisztesség és a tisztaság területén. Az Apple formatervezője kifejtette azt is, hogy egy-egy termék elkészülte előtt több ezer munkaórán át dolgoznak, hogy az eredmény minél kiválóbb legyen, így szerinte egy formaterv lemásolása puszta lopás, mely nemcsak a kész termékre, de a sok beleölt energiára is vonatkozik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés