Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hátráltatta a Motorolát a Google

Dotkom

Hátráltatta a Motorolát a Google

A Google nem engedte, hogy a Motorola megvalósítsa a fejlesztéseit.

2011 végén került a Google kezébe az egykor szebb napokat is látott Motorola mobiltelefonos részlege. Az sohasem volt titok, hogy a vétellel együtt több mint 20 ezer szabadalom is a Google kezébe került, sőt, vélhetően csak ezek “melléktermékeként” kezelték magát a Motorola Mobility-t.

Motorola-Moto-X

Ezt támasztják alá azok, a The Information által nyilvánosságra hozott információk is, melyek szerint a telefongyártó legtöbb ötlete gyakorlatilag süket fülekre talált Palo Altóban. Hiába szerepelt például a Motorola tervei között egy minden eddiginél fejlettebb Google mobil megalkotása vagy egy, a Google hirdetési rendszerével való mélyebb optimalizáció, az amerikai óriás minden esetben megtagadta a további fejlesztéseket. Ez azért is érdekes, mert a felvásárláskor több partner is aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kaliforniai vállalat túlságosan is nagy teret enged majd az androidos piacon a Motorolának.

Mára tudjuk, hogy nem ez történt, ennek ellenére a Motorola jövője továbbra is nyitott könyv hiszen néhány hónappal ezelőtt, 2,91 milliárd dollárért a Lenovohoz került a gyártó. Reméljük, hogy a kínai vállalatnál nagyobb teret kapnak a Motorola szakemberei és a patinás név újra színesítheti majd a mobiltelefon piacot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés