Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem minden alma, ami fénylik

Dotkom

Nem minden alma, ami fénylik

Vigyázzunk az utángyártott Apple Lightning kábelekkel!

Minden eredeti Apple tartozék esetében szokás azzal vádolni a gyártót, hogy sokszor pofátlanul magas haszonnal próbálja eladni a termékét. Akár így van, akár nem, a jövőben érdemes lesz odafigyelnünk arra, hogy mit választunk.  A kaliforniai gyártó által létrehozott MFi (Made For iPhone) program arra szolgál, hogy megkülönböztesse az ócska utángyártott kacatot az Apple által jóváhagyott minőségi termékekről. Igen ám, de ahhoz hogy ez teljesüljön, a gyártóknak komoly előírásokat kell betartani, például üzemeikben nem dolgozhatnak gyermekmunkások.

made-for-ipod-iphone-ipad-logo

Aki viszont ezeket betartja, az olyan tartozékokat is készíthet amelyeket más nem. Ilyen például az iPhone 5-el bevezetett Lightning csatlakozó, mely a 2003 óta piacon lévő 30 tűset váltotta. Ez csak és kizárólag az Apple-ön keresztül rendelhető, a programban nem résztvevők számára csak ügyeskedéssel elérhető. A Mophie nevű cég egyik alkalmazottja, ezzel kapcsolatban elárult néhány részletet:

Minden, a gyártó számára eljuttatott csatlakozón szerepel egy egyedi azonosító, mellyel a későbbiekben könnyedén beazonosítható, hogy kinek lett leszállítva. Vagyis, ha valaki megpróbálja továbbadni egy, a programban nem résztvevő cég számára, hamar fejmosásra számíthat.

Cable-de-conector-Lightning-a-USB

A csatlakozó tartalmaz még egy speciális adaptert is, mely az iOS eszköznek segít az azonosításban. Természetesen ezt is lehet hamisítani, ám nagy valószínűséggel nem teljesít majd olyan jól mint a gyári, illetve az Apple-nek megvan a lehetősége, hogy egy későbbi frissítésnél használhatatlanná tegye ezeket az eszközöket.

Aki tehát ezután iPhone/iPad/iPod készülékéhez szeretne rendelni valamit , mindenképpen vizsgálja meg, hogy az adott eszközön szerepel-e az MFi matrica, mert ha nem, könnyedén kidobott pénzé válhat a korábban még oly jól működő tartozék.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés