Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a világvége?

Dotkom

Itt a világvége?

Nemrég több meteor is becsapódott Oroszországban, sok videó került fel a Youtube-ra. Update: sok a sebesült!

Helyi idő szerint reggel öt órakor számos meteor érte el a Föld légkörét és látványos fényvillanások közepette végigszántották az égboltot. A YouTube-ra feltöltött egyik videó leírása szerint legalább százan megsérültek az egyik ilyen űrkavics hangrobbanása során, miután több ablak betört és azok szilánkjai sebesüléseket okoztak. A hivatalos források szerint senki nem halt meg az eddigi meteorzápor során, de a hatóságok kérik, hogy az érintett területeken élők ne menjenek utcára, maradjanak otthon, a gyerekeket vegyék ki az iskolából. A szemtanúk némileg ellentmondnak a hivatalos tájékoztatásnak, ugyanis elmondások szerint több meteor földet ért, nem égett el a légkörben.

Ma este egy közel 50 méteres kisbolygó (2012 DA14) halad el mellettünk, mely elméletileg nem veszélyes a bolygónkra, de a 27 ezer kilométeres távolság nagyon közelinek számít, ha azt vesszük alapul, hogy a Hold 384 ezer kilométerre van tőlünk.

UPDATE
Rengeteg a sérült a meteorzápor során. Legalább 250-re tehető eddig a sérültek száma, de egyes források szerint akár 400-an is lehetnek. Halálos áldozat nincsen, de hárman súlyosan megsérültek.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/XDqYclzto7k” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés