Connect with us

technokrata

Az ACE Telecom behálózta Vácot

Dotkom

Az ACE Telecom behálózta Vácot

Az ACE Telecom nyerte meg a “Telefon és internet szolgáltatás beszerzése Vác Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala, valamint intézményei számára” tárgyban indított közbeszerzési pályázatot.

Október 15-én adta át a vállalat az új hálózatot, amely 222 telefonkészüléket kapcsol össze, valamint 23 önkormányzati fenntartású intézmény 44 telephelyén biztosít internetelérést. Az új infrastruktúra mintegy 45%-os megtakarítást jelent a váci önkormányzatnak, miközben hatékonyabb munkavégzést és kapcsolattartást tesz lehetővé. Ezzel az együttműködéssel az ACE Telecom tovább erősítette jelenlétét Vácon, ahol 3 éve szolgálja ki lakossági és vállalati ügyfeleit, illetve saját irodával is rendelkezik.

A váci, önkormányzati fenntartású intézmények által használt infokommunikációs rendszerek (telefon- és internethálózatok) korszerűsítésére 2012. április 20-án írtak ki nyílt közbeszerzési pályázatot. A cél a Polgármesteri Hivatal és telephelyei mellett általános iskolák, középfokú oktatási intézmények, közművelődési intézmények, bölcsődék és további intézmények internet- és telefonos szolgáltatásainak racionalizálása és hatékonyabbá tétele volt.

A kiépítés során minden intézmény a működéséhez megfelelő sávszélességű internetet kapott, így például az általános iskolák 10Mbps szimmetrikus vonalon, míg a Polgármesteri Hivatal egy 20 Mbps bérelt vonalon bonyolíthatja napi ügymenetét. Utóbbi esetében azonban biztosítani kellett a redundanciát, tehát egy tartalék vonal is kiépült a rendelkezésre állás növelése érdekében. A Polgármesteri Hivatalban a meglévő telefonközpontot egy IP-alközponttal váltotta ki az ACE Telecom, mely akár 200 mellék kezelésére képes, valamint több mint 100 új telefonkészüléket is telepített a rendszerbe, amely igény szerint a jövőben tovább bővíthető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin