Connect with us

technokrata

Egyenesen a felhőben fejleszt az ACE Telecom

Nincs kategorizálva

Egyenesen a felhőben fejleszt az ACE Telecom

Megújította felhő alapú megoldásait biztosító infrastruktúráját, és ezzel egy időben kibővítette adatközponti szolgáltatásportfólióját az ACE Telecom.

Globális tendencia a vállalati informatikában, hogy a saját telephelyen tárolt szerverek helyett egyre inkább a felhő alapú infrastruktúrák és adatközpontok felé tolódnak el az igények. A gyorsan változó piaci környezetben a vállalatoknak rugalmasan alakítható IT-rendszerre van szükségük. Általánosan megfigyelhető, hogy minden új szolgáltatás bevezetésénél legalább 3 évre van szükség ahhoz, hogy a potenciális ügyfelek elfogadják és megbízzanak benne. „CLOUD üzletágunk 2011-es indulása óta arra törekszünk, hogy bebizonyítsuk ügyfeleink számára, hogy adatközponti megoldásaink nemcsak rugalmasak, de nagyfokú vállalati biztonságot is nyújtanak. Legújabb fejlesztésünk, az adatközpont piaci trendeknek és üzleti igényeknek megfelelő kibővítése is ezt a célt szolgálja”– mondta Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezető igazgatója.

cloud-server-back-up

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy a biztonság kérdése a legerősebb gát ügyfeleink számára, ami gyakran visszatartja őket a felhő alapú megoldásoktól, ezért adatközpontunk kialakításakor kiemelt figyelmet fordítottunk visszajelzéseikre. A szerverteremben 0-24 órás védett áram, n+1 redundáns szünetmentes áramforrások és tartalék diesel generátor biztosítja a folyamatos energiaellátást. A fizikai biztonságról az őrzött adatközpontban kártyás beléptetőrendszer, kamerás megfigyelőrendszer, biztonsági ajtók, riasztó, tűzérzékelő és oltórendszer, illetve n+1 redundanciában működő klímarendszer gondoskodik. Ezek mellett ügyfeleink még tovább erősíthetik a nálunk tárolt adatok biztonságát adatmentés szolgáltatásunkkal, amely két egymástól független mentési rendszert alkalmaz” – tette hozzá Farmosi Attila.

Az ACE Telecom a korábban kizárólag virtualizációs szolgáltatásokat magába foglaló portfólióját úgy egészítette ki, hogy a jövőben még rugalmasabban tudják kiszolgálni ügyfeleik igényeit. A kapacitás kialakításakor a piacvezető szerver- (IBM, Cisco) és szoftvergyártók termékeit használták fel, amelyek hosszú távon is megoldást jelentenek majd a növekvő igények kiszolgálására. A 30 TB RAM kapacitásig bővíthető rendszer segítségével akár a nagyvállalatok is megszabadulhatnak a beruházás terheitől, az amortizációtól, illetve az egyre növekvő üzemeltetési és karbantartási költségektől. Az ügyfelek attól függően, hogy IT-rendszerük és kapacitásaik kiszolgálásához milyen eszközökre van szükségük, választhatnak, hogy a szerverelhelyezés (co-location), privát felhő szolgáltatás, vagy a virtuális szerver (VPS) az ideális megoldás számukra. Az ügyfelek egyedi igényei alapján elérhetőek különböző alkalmazásszerverek is, amelyek rugalmas és egyedi igényre szabható lehetőségeket kínálnak, és megfelelnek a vállalati-szintű biztonsági előírásoknak is.

160517_Infografika_ACE_Telecom_(Adat)kozpontban_a_biztonsagSzólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu