Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyerj egy Amazon Kindle e-könyvolvasót!

Dotkom

Nyerj egy Amazon Kindle e-könyvolvasót!

Irodalmi szócikk-író versenyt hirdet a Wikimédia Magyarország Egyesület.

A versenyben bárki részt vehet, aki november 20-ig új szépirodalmi témájú szócikket hoz létre. Pályázni lehet többek között irodalmi művekről szóló és életrajzi cikkekkel. Az elkészült írásokat négytagú zsűri értékeli  teljesség, a szócikk formai állapota, általános hossza, minősége és téma fontossága alapján.

A pályázat célja, hogy új szerkesztőket vonjanak be a magyar Wikipédia készítésébe és így növeljék a mindenki számára elérhető emberi tudást.  A fődíj egy Amazon Kindle e-book olvasó, a második és a harmadik helyezett pedig 15 ezer illetve ötezer forintos vásárlási utalványt kap. A verseny részletes kiírása itt olvasható.

A Wikipédia olyan többnyelvű internetes enciklopédia, amelyet az olvasói írnak, és a tartalmát bárki szabadon felhasználhatja. Első, angol nyelvű változata 2001-ben indult, és néhány év alatt a világ legnaprakészebb és leggyorsabban növekvő enciklopédiája lett. Mára több mint 250 különböző nyelvű Wikipédia létezik. Magyar változata 2003-ban indult el, jelenleg közel 230 ezer szócikkével a második legnagyobb magyar lexikon. Az oldalt egy nonprofit alapítvány üzemelteti, amely adományokból tartja fenn magát. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés