Connect with us

technokrata

A SUSE legújabb rendszerfelügyeleti eszköze segíti a megfelelőség biztosítását

Dotkom

A SUSE legújabb rendszerfelügyeleti eszköze segíti a megfelelőség biztosítását

A SUSE Manager 1.7 hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

 

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy SUSE portfóliójában elérhetővé vált a SUSE Manager 1.7. A megoldás segítségével a szervezetek a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt átfogóan menedzselhetik Linux kiszolgálóikat, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server és a Red Hat Enterprise Linux Server rendszereket is.

A Linux kiszolgálók egypontos felügyeletét lehetővé tevő SUSE Manager révén egyszerűen monitorozhatók a kiszolgálók, automatikusan telepíthetők a szerverek, valamint szerepalapú felügyelet valósítható meg a szervezeten belül. A megoldás segítségével hardver- és szoftverleltár is készíthető, továbbá automatikusan telepíthetők a frissítések, és egyszerűen visszavonhatók az esetleges hibás csomagok.

A SUSE Manager segít az üzemeltetési költségek csökkentésében és a Linux rendszerek felügyeletének leegyszerűsítésében, továbbá a megfelelőségi követelmények teljesítéséhez is hozzájárul a vállalati házirendek és külső szabályozások betartatásán keresztül. A SUSE Manager 1.7 a következő újdonságokat kínálja az ügyfeleknek:

Compliance fejlesztések. – A SUSE Manager 1.7 átfogó megközelítést kínál a vállalati rendszerek biztonságának fenntartásához (OpenSCAP), a szoftver-hibajavítások állapotának auditálásától kezdve egészen annak ellenőrzéséig, hogy a szerverek a legújabb biztonsági frissítésekkel és beállításokkal működnek-e. Az 1.7-es verzió proaktívan figyeli a potenciális biztonsági fenyegetésekre utaló jeleket is.

Rugalmas telepítési lehetőségek. – A SUSE Manager 1.7 támogatja a nyílt forráskódú PostgreSQL adatbázist. Ennek köszönhetően az ügyfelek a telepítési és méretezési forgatókönyvek széles skáláját használhatják különféle adatbázisok közül választhatva, beleértve az Oracle 10g vagy 11g adatbázisokat, a beágyazott, kereskedelmi forgalomban megvásárolható vállalati adatbázisokat, illetve a beágyazott PostgreSQL adatbázist.

További fejlesztések a kiosztás és felügyelet terén. – A SUSE Manager 1.7 lehetővé teszi az IPv6 címek használatát, így a rendszergazdák még hatékonyabban felügyelhetik Linux szervereiket.

A SUSE szakemberei folyamatosan fejlesztik termékeiket annak érdekében, hogy a vállalatok a SUSE Manager segítségével minél hatékonyabban menedzselhessék szervereiket. Nemrégiben jelent meg a SUSE Manager Mobile alkalmazás, amely segítségével távolról, akár mobiltelefonról vagy tabletről is felügyelhetők a kiszolgálók. Szintén a közelmúltban mutatkozott be a hamarosan megjelenő, a Microsofttal közösen kidolgozott rendszerfelügyeleti megoldás, a SUSE Manager Management Pack for System Center. A megoldás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a Windows, illetve a SUSE Linux Enterprise Server és a RedHat Enterprise Linux Server rendszerek felügyeletét ugyanazon System Center konzolról lássák el.

A SUSE Manager már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.suse.com/susemanagerSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin