Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vállalati szolgáltatásokban erősít a Dell

Dotkom

Vállalati szolgáltatásokban erősít a Dell

A vállalat szakértői szerint a komplexitás megszüntetése a vállalati informatika hatékonyságának kulcsa.

A vállalati informatika már nem csupán a minél nagyobb szerverekről és minél gyorsabb processzorokról szól, legalább ugyanilyen fontos az is, hogy a hardverek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások komplexitásának csökkentésével hatékonyabbá tehessük a munkavégzést. A Dell megbízásából a Forrester Consulting által készített friss tanulmány a tároló megoldások területén szemlélteti ezt a trendet. Az adatok szerint az IT vállalatok nagy többsége a jelenlegieknél egyszerűbben használható adattárolási megoldásokat keres, mivel a túl bonyolult rendszerek miatt az informatikai szakemberek napi rutinfeladatokkal foglalkoznak ahelyett, hogy stratégiailag előremutató területekre koncentrálnának.

A 839 egyesült államokbeli és európai informatikai vezető és storage rendszermérnök bevonásával készült felmérés kimutatta, hogy a jelenlegi adattárolási és -kezelési módszereket sokan bonyolultnak tartják, és nagy igény mutatkozik az egyszerűbben kezelhető, nagyobb mértékben automatizált megoldásokra.

A felmérés legfontosabb eredményei (kerekített számadatokkal):
– Az informatikai vezetők 74 százaléka, illetve a storage rendszermérnökök 66 százaléka gondolja úgy, hogy az adatok tárolása és kezelése jelenleg túl bonyolult.
– Az informatikai vezetők 85 százaléka, illetve a storage rendszermérnökök 87 százaléka gondolja úgy, hogy az általa használt tárolási környezet egyszerűbben kezelhető technológiával és magasabb fokú automatizáltsággal hatékonyabban működne.
– Az informatikai vezetők 94 százaléka új a tárolási megoldások beszerzésekor könnyebben kezelhető és magas szinten automatizált eszközöket vásárolna; 40 százalékuk állítja azt, hogy mindez „óriási különbséget” jelentene, és a legközelebbi beszerzéskor elsődleges szempont lenne.
– A storage rendszermérnökök 87 százaléka nyilatkozta, hogy a munkájuk kifizetődő és kielégítő, ugyanakkor többségük (57%) a napi munkaidő 26-75 százalékát olyan feladatokkal tölti, amelyek inkább mindennapos karbantartási műveletek, mintsem a stratégiai érték növelését célzó tevékenységek.
– A storage rendszermérnökök közel fele (48%) véli úgy, hogy munkájuk magasabb informatikai vagy üzleti stratégiai értéket képviselne, ha cégük egyszerűbben kezelhető, ezáltal hatékonyabban használható tárolási technológiát alkalmazna.

A Dell szerint is a komplexitás megszüntetése lehet a vállalati informatika, ezen belül az adattárolás hatékonyságának kulcsa és egyben jövője. Ezt a megközelítést olyan új termékek is jól példázzák, mint a Dell EqualLogic PS-M4110 Blade Array modellek, amelyek egy teljes adatközpontot tömöríthetünk egyetlen, kompakt penge-rackbe. Hasonló elven működik a PowerEdge C8000 sorozat is, amely az iparág egyetlen olyan 4U megoldása, amelyben számítási, grafikai, koprocesszor és tároló egységek helyezhetők el egyetlen házon belül. A Dell szakemberei szerint az ehhez hasonló megoldások jelenthetnek igazi előrelépést a felhasználók hatékonyságának növelésében.

A folyamatos fejlesztés az egyik kulcsa annak, hogy az IDC adatai szerint a Dell stabilan őrzi második helyét a Magyarországon szállított vállalati rendszerek és szerverek terén: 2012 második negyedévében a vállalat 26 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett. Az innovatív kliens termékek mellett pedig a vállalat kiemelt fontossággal kezeli a kapcsolódó szolgáltatások területét, amelyben világszerte növelte piaci részesedését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés