Connect with us

technokrata

A hackerkedés lesz az egyik téma a zalaegerszegi főiskolán

Dotkom

A hackerkedés lesz az egyik téma a zalaegerszegi főiskolán

Mindezt a holnap esti Kutatók Éjszakája esemény keretein belül. Az Óbudai Egyetem Neumann karán pedig a számítógépek evolúcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

Pénteken már kora délután programtoborzó térzenével invitálják az érdeklődőket a Zalai megyeszékhelyen a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karára, majd 17 órakor megnyitják a kapukat, és Társas-játék tudósokkal fantázianévvel megkezdődik a tudomány-népszerűsítő fesztivál. Az ismeretterjesztő program keretében szimulációs játékkal mutatják be a tőzsde világát. Tükröm, tükröm mondd meg nékem címmel önismereti foglalkozást tartanak, egy másik teremben pedig az informatika lesz a téma. Szó esik az internetes támadásokról, a hackerekről és a kivédés lehetőségeiről – közölte Kustánné Fitos Amália a szervező, a dékáni hivatal vezetője

Az előadásokkal párhuzamosan az Infocentrum nagytermében a pénzvilágához kapcsolódó filmeket vetítenek, a “Gazdász mozi” műsorán Chaplin-filmek is szerepelnek. A programsorozatot a város zeneiskolásainak komolyzenei koncertje zárja.

A Kutatók éjszakája programsorozathoz idén első alkalommal a zalaegerszegi Technológiai Centrum (egyik működtetője a Nyugat-magyarországi Egyetem) is kapcsolódik. A látogatóknak az érdekesebb kutatásokat mutatják be – mondta el Háry András, a Technológiai Centrum vezetője.

A technika iránt érdeklődők megnézhetik, hogyan működik a gépipari robot és választ kaphatnak arra a kérdésre is, hogy milyen megoldások, lehetőségek vannak a robottechnikában. Ismertetik, milyen módszerek segítségével lehet meghatározni, hogy miből épül fel egy vasnak tűnő tárgy, a műanyagban ultraibolyás lámpás megoldással megmutatják a szabad szemmel nem látható anyagok jelenlétét.  Az izgalmas jelenségeket bemutató, a fizika és a mechatronika világával foglalkozó rendhagyó laboratórium-látogatásra külön autóbuszokat indítanak a városközpontból.

Dél-Zalában a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza szerdán turisztikai és informatikai interaktív játékokkal kapcsolódik a Kutatók éjszakája programsorozathoz. A turisztikai játékban megadott koordináták alapján GPS segítségével kell majd az épületben elrejtett tárgyakat megtalálni, az UniPenZoom ismeretterjesztő interaktív játékban pedig az informatikai ismeretek bővítésével népszerűsítik a kutatói életpályát. A Kutatók éjszakájáról bővebben itt tájékozódhatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu