Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újdonság a Telenornál

Dotkom

Újdonság a Telenornál

Televíziós és rádiós tartalmakat tesz mobileszközökön elérhetővé az MTVA és a Telenor.

Több hónapos előkészítést követően, szeptember 18-án elindul az MTVA új tartalomszolgáltató és -értékesítő mobilportálja, a TELETÉKA. A kizárólag okostelefonokkal és táblagépekkel igénybe vehető szolgáltatás a közmédia teljes tartalomskáláját teszi azonnal és könnyen elérhetővé, elsőként kizárólag a Telenor előfizetői részére.

Ismét fontos mérföldkőhöz érkezett a folyamatosan megújuló közmédia: a napjainkban gombamód szaporodó zeneáruházak, applikációk és videóportálok között az MTVA új, innovatív irányt választott. Az MTVAArchívum és Tartalomkereskedelmi Igazgatóságának kezdeményezésére létrejött TELETÉKA egy felületen keresztül szolgálja ki a legnagyobb magyar tartalomszolgáltatóhoz érkezőket, akikminőségi, magyar nyelvű tartalmakkal találkozhatnak. Filmeket, sorozatokat, műsorokattekinthetnek meg, zeneszámokat, hangos könyveket tölthetnek le, olvashatják a hirado.hu internetes oldal legfrissebb híreit, vagy böngészhetnek a Magyar Távirati Iroda képei között, amelyeket akár háttérképeknek is beállíthatnak a TELETÉKA felhasználói. A TELETÉKA indulásakor már 700 órányi mozgóképes tartalom lesz elérhető: klasszikusok, mesesorozatok, gyermekműsorok, illetve az MTVA által forgalmazott sikerfilmek. Letölthetővé válnak továbbá a többi között a Petőfi Rádió olyan közkedvelt zenei műsorai, mint az Akusztik vagy a Szimfonik Live. Friss hírek, telesport, időjárás-jelentés, fotóletöltés színesíti az információs hipersztráda új kikötőjének kínálatát.

Az MTVA számára kiemelten fontos a szolgáltatásban a mobilszolgáltatók közreműködése, hiszen a jelentős hálózati kapacitásokat igénylő multimédiás tartalmak elérhetővé tételében kulcsszerepet játszik a megfelelő infrastruktúra biztosítása. A kezdeti üzleti és stratégiai lépéseket ezért a Telenor Magyarország Zrt.-vel együttműködve teszi meg a médiaszolgáltató. A Telenor már a kezdetektől igen nagy fantáziát lát az elképzelésekben, és hisz a közös célok megvalósításában. A TELETÉKA így az induláskor egyelőre csak a Telenor előfizetőinek elérhető, de a közmédia reményei szerint hamarosan minden szolgáltatóval meg tud majd állapodni, és a szolgáltatás más mobilelőfizetők számára is hozzáférhető lesz.

A TELETÉKA indulásakor az ingyenes Hírek aloldalon felül kizárólag a Telenor előfizetői nézhetnek filmeket, sorozatokat és hallgathatják meg a Magyar Rádió népszerű zenés felvételeit a mobilportálon, mindössze pár száz forintért. A Telenor adathálózata tavaly év végére újult meg, és fejlődése azóta is folyamatos: hazánk közel 700.000 lakójának otthonában már 84 Mbps névleges maximális letöltési sebességet biztosít a Hipernet 84, az ország jelentős részén pedig 42 Mbps névleges maximális letöltési sebesség áll a TELETÉKA leendő felhasználóinak rendelkezésére. Ez a sávszélesség alkalmas arra, hogy akár HD minőségben nézhessék a táblagép-, illetve okostelefon-használók is az MTVA tartalmait.

A portál technológiai hátterét és üzemeltetését az ASP Kft. biztosítja. A cég több mint tíz éve biztosít különböző háttérszolgáltatásokat a magyarországi mobilszolgáltatóknak, és hosszú évek óta alvállalkozója a Telenornak is. E rendszerrel több mint 5200 különböző típusú mobiltelefon és mobileszköz számára végezhető tartalomszolgáltatás úgy, hogy a kiszolgáló rendszer az eszköz azonosításával csak a megfelelő tartalmat ajánlja és szolgálja ki. Ennek köszönhetően az MTVA portálja jó eséllyel hiba nélkül képes kiszolgálni a hazánkban jelenleg használatban lévő 2,5 millió okostelefont és 8,3 millió egyéb mobileszközt is.

A közmédia ebben a projektben is szem előtt tartja a költségeket, és átérzi a közpénzek felhasználásának felelősségét. Ezért a TELETÉKA üzleti modelljében fejlesztési vagy egyéb költség nem szerepelt és a jövőben sem fog megjelenni. A projektben résztvevő partnerek bevételmegosztással részesednek az üzleti sikerekből, tehát az MTVA-nak a mobilportál létrehozása és üzemeltetése költséget nem jelent és nem is jelentett.

A TELETÉKA tartalmairól és az MTVA új kiadványairól

Az induláskor a Telenor előfizetői számára már több mint hétszáz órányi mozgóképes anyag érhető el a TELETÉKA rendszerében, melyek a közmédia archívumából válogatva, az M1, az M2, a Duna és a Duna World legnépszerűbb tévéfilmjei, sorozatai, meséi, illetve az MTVA által forgalmazott mozifilmek közül kerültek ki. Bármikor újranézhetők olyan klasszikusok, mint a Dunai hajós, a Keménykalap és krumpliorr, vagy Mirr-Murr kalandjai, de olyan nagy sikerű mozifilmek is, mint például az Életrevalók. A saját gyártású műsorok, sorozatok új epizódjai már a sugárzás utáni napon egy kattintással elérhetők lesznek.Minden nap megtekinthetők a Híradót követő reggeli, déli és esti friss időjárás-jelentések és sporthírek is.

A rádióhallgatók több éves vágya válik azzal valóra, hogy a portálról letölthetőek a Petőfi Rádió népszerűAkusztik című műsorának zeneszámai. Ez a több száz zeneszám legálisan csak a TELETÉKA használatával érhető el. A népszerű CD-kiadványok hanganyagai közül A Dal és a Szimfonik Live is letölthető, illetve a jövőben a Petőfi Rádió Egy kis hazai… sorozatának új darabjai is hozzáférhetők lesznek. Az MTVA próbál kedvezni a fiatalabb korosztálynak, illetve a hangjátékokat kedvelő idősebbeknek is, ezért az induló kínálatban csaknem két tucat rádiójáték és hangoskönyv is megtalálható, amelyek mindegyike ajánlott, vagykötelező iskolai irodalmi mű alapján készült.

A TELETÉKA tartalma folyamatosan újul és bővül, illetve a jövőben a szolgáltatások köre is szélesedni fog. Az új portállal célunk a ránk bízott kulturális értékek megismertetése, valamint a tudatosabb, minőségi médiafogyasztás kialakításának elősegítése a fiatalabb korosztályok számára is.

A TELETÉKA indításával egy időben az MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi Igazgatósága négy új DVD-t és egy CD-kiadványt jelentet meg. A DVD-k között egy dráma, a Krízispont, egy vígjáték, az Én, a séf, egy családi mozi, a Barátom, Knerten és egy irodalmi témájú lemez, Petőfi Sándor A helység kalapácsa és Az apostol című műveinek televíziós adaptációi kerülnek kiadásra. Ezekkel a filmekkel kis mértékben, de látványosan tudjuk bemutatni azt a sokszínűséget, melyet mára a közmédia képvisel, míg a CD-n a Petőfi Rádió Egy kis hazai… 5. albuma jelenik meg a legújabb hazai zenékkel. A frissen megjelenő kiadványok már a boltokba kerülés napjától elérhetőek lesznek a TELETÉKA portálon is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés