Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cisco új biztonsági megoldásokat mutatott be

Dotkom

Cisco új biztonsági megoldásokat mutatott be

Új behatolásmegelőző rendszer és ASA tűzfal védi a virtuális és felhőalapú adatközpontokat.

A Cisco bemutatta az adatközpontok biztonságát növelő új terméksorozatát. Az új megoldások között található a világ legszélesebb körben használt tűzfalához (Cisco ASA) fejlesztett nagy skálázhatóságú új szoftver, a több felhasználós környezethez kifejlesztett virtuális ASA tűzfal, új adatközponti behatolásmegelőző rendszer (IPS), illetve az egyre inkább teret hódító mobil munkavégzést támogató Cisco AnyConnect kliens továbbfejlesztett változata.

A virtuális rendszerek és a felhőalapú technológia nagy változásokat idéznek elő az adatközpontokban és az IT-szolgáltatóknál is, számos előnyt kínálva – alacsony beruházási költséget, dinamikus bevétel-növekedést, nagyobb hatékonyságot és könnyebb skálázhatóságot.

E fejlesztések a jelenlegi és a közeljövő piaci trendjeire készítik fel a vállalatokat. A Cisco felmérései szerint:

2015-re a hálózaton futó alkalmazások által generált forgalom illetve a másodpercenkénti hálózati kapcsolatok száma harmincszorosára nő. 2013-ig az adatközpontokon futó munkafolyamatok több mint 50 százaléka virtualizált lesz.

Általánossá válik, hogy az alkalmazottak legalább három különböző mobil eszközzel csatlakozzanak a vállalati hálózatokhoz munkájuk során.

A Cisco most bejelentett újdonságai a nagy teljesítményű virtuális és felhőalapú környezetek előnyeit kihasználva kíván segíteni a fokozódó igények kielégítésében és a saját eszközeiket használó alkalmazottakkal való együttműködésben.

  

A bejelentés további részletei:

ASA 9.0 Platform: Jelentős újítások az operációs rendszerben

Az új platform adatközponti szintű teljesítményt nyújt akár 320Gbps tűzfali és 60Gbps IPS-adattovábbítási sebességgel, amely másodpercenként egymillió kapcsolatot, egyidejűleg pedig 50 millió kapcsolatot tud létrehozni, míg rack-egységenként – a versenytársakhoz képest – nyolcszor nagyobb sűrűséget kínál.

Az alkalmazások és a virtuális gépek (VM) által generált forgalom növekedése esetén lehetőség van a növekedéssel arányos fizetési feltételek kialakítása, a klasztertechnológiával biztosított skálázhatóság pedig lehetővé teszi az együttműködő ASA-k menedzselését egyetlen logikai eszközként.

Az újgenerációs felügyelet érdekében kontextus-függő elemzést nyújt.  A TrustSec biztonsági csoportcímkék és az azonosítás alapú tűzfalfunkciók támogatásával magasabb szintű felügyeletet, a felhőalapú technológia igényeihez igazodva pedig többszintű biztonságot kínál.

A Cisco Cloud Web (korábbi nevén ScanSafe) megoldással együttműködve az ASA teljesítményének korlátozása nélkül teszi elérhetővé a mély tartalomvizsgálatot.

Az IPv6 kapcsolatok támogatásával biztonságos távoli elérést tesz lehetővé, amely minimális hatással van a teljesítményre, és emellett újgenerációs titkosítási megoldásokat is kínál, mint például az NSA „Suite B” titkosítási algoritmuskészlete.

 

Cisco ASA 1000V: Virtuális/felhőalapú környezetekre optimalizált ASA-technológia

Speciálisan a többszintű virtuális és felhőalapú környezetekhez kialakított ASA-tűzfal változat.

A versenytársak ajánlatain túlmutatva nem pusztán a virtuális gépben lévő fizikai ASA-t kínál, így az erőforrások rugalmasságát és hatékony használatát teszi lehetővé.

Egyetlen ASA 1000V számos különböző biztonsági hálózattal rendelkező, több ESX-hoston keresztüli munkaterhelést képes ellátni, csökkentve ezáltal a heterogén környezetek működési komplexitását, javítva skálázhatóságukat.

Érvényes tűzfalhasználati beállítások mellett védelmet nyújt a teljes hálózatnak, és megbízható szegmentációt tesz lehetővé a fizikai, virtuális és publikus felhőalapú környezetek egységes, teljes körű védelme érdekében.

A virtuális és felhőalapú infrastruktúrák hiánytalan biztonsága érdekében a Cisco ASA 1000V az iparágvezető Nexus 1000V sorozatú switcheire épül, és kiegészíti a Cisco Virtual Security Gatewayt (VSG.

 

IPS 4500-as sorozat: Új, adatközpontok számára kialakított behatolásmegelőző rendszer (IPS)

Az iparág legnagyobb teljesítményét kínálja: 10 gigabit / másodperc (Gbps) / rackegység.

A speciálisan adatközpontok számára kialakított kompakt, mindösszesen két rackegységnyi helyet elfoglaló megoldás kiváló IPS-teljesítményt nyújtva védi a kritikus adatközponti erőforrásokat.

Az IPS egyszerűen beilleszthető a hálózatokba, és biztosítja a meglévő hálózati elemekkel való interoperabilitást.

A hálózat sajátosságait magában foglaló, környezethez igazodó IPS-megoldás elősegíti a hatékony veszélyelhárítást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés