Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltörték a Symantec kódját (helyreigazítás)

Dotkom

Feltörték a Symantec kódját (helyreigazítás)

Nemrég hírt adtunk róla, hogy indiai hekkerek megszerezték a Symantec régebbi AntiVirus forráskódjának részeit. A vállalt reagált a hírre és pontosít a tényeken. Mi pedig helyreigazítunk.

A Symantec megerősítette, hogy két régebbi vállalati termékéhez (amely közül az egyik már megszűnt) használt forráskód egy részéhez hozzáfértek. Az érintett kód körülbelül hat éves. A Symantec saját hálózatát nem törték fel, hanem egy külső cég hálózata sérült. Ez nincs semmilyen hatással a vállalat fogyasztói ügyfeleire, akik Norton termékeket használnak. Az eset részleteinek kivizsgálása folyamatban van, így jelenleg nem tudunk az érintett cégre vonatkozó specifikus információkkal szolgálni. Egyelőre nincs jele annak, hogy a kód nyilvánosságra hozatala befolyásolta volna a Symantec megoldásainak biztonságát, vagy funkcionalitását. Továbbá arra sincs bizonyíték, hogy az eset hatással lett volna ügyfélinformációkra vagy veszélyeztette volna ezeket.

A Symantec azt javasolja, hogy a felhasználók tartsák naprakészen a biztonsági megoldásaikat annak érdekében, hogy védelmet biztosítsanak az eset eredményeként felbukkanó lehetséges veszélyek ellen. Mivel a vizsgálat még korai szakaszban jár, jelenleg nem rendelkezünk további részletekkel, amelyeket az esemény jelen szakaszában ismertethetnénk, azonban folyamatos tájékoztatást biztosítunk, amint rendelkezünk megerősített információkkal.

Hétfői hírünk szerint a Lords of Dharmaraja nevű hekkercsapat megszerezte a Symantec Norton AntiVirus forráskódjának két elavult részét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés